L’equip de govern de Dénia recupera l’acte institucional del 9 d’Octubre

L’equip de govern de Dénia recupera l’acte institucional del 9 d’Octubre
  05/10/2019

 

El programa inclou la cercavila, concert de la banda i una paella gegant

 

La programació del 9 d’octubre tornarà a incloure enguany l’acte institucional en els baixos de l’Ajuntament, que no se celebrava des de 2015. En l’anterior legislatura, l’equip de govern va decidir suprimir-lo al·legant que “no anava quasi ningú”. Ara, es recupera i es farà el dimecres, a les 11.45 hores., amb la lectura d’un discurs. Serà després de l’habitual cercavila de Dianium Dansa amb els gegants Tirant i Carmesina i amb novetats en l’itinerari. La comitiva eixirà des de la plaça de Jaume I i recorrerà el passeig del Saladar, el carrer de Diana i el racó de la Infanta Margarita fins a la plaça de la Constitució.

            Els actes continuaran a les 12.15 h., l’Agrupació Artística Musical de Dénia oferirà el concert del 9 d’Octubre al carrer del Marqués de Campo. El matí acabarà amb una paella gegant en l’últim tram de Marqués de Campo, a partir de les 14 h.

            Per la vesprada, en el solar de l’antic ambulatori, s’han programat concerts i actuacions de Marcel el Marcià, per al públic infantil, Nonai Sound DJ i La Fúmiga.

            La programació del Dia dels Valencians oferirà un bon grapat de propostes culturals, mediambientals, esportives, de dinamització comercial, infantils i juvenils.

            Este cap de setmana se celebrarà la Fira de l’Estoc al carrer del Marqués de Campo i, a més, demà diumenge es farà la jornada de neteja marina Per una mar neta, organitzada per la Regidoria de Transició Ecològica. Serà de 9 a 12 h. en el port esportiu Marina de Dénia. Enguany s’obsequiarà als participants amb una botella d’aigua d’alumini reutilitzable i se sortejarà un viatge per a dos persones a les Illes Balears.

            A més, els aficionats podran gaudir d’una partida de pilota valenciana, modalitat d’escala i corda, en el trinquet El Rovellet, que demà diumenge enfrontarà a les parelles Puchol II-Tomás i Fegeca-Félix.

            En l’àmbit cultural, des de l’àrea d’Arqueologia i Museus s’han organitzat, sota el títol Temps de conquesta. Els Furs i l’Estatut. Paisatges de conquesta, unes visites guiades als castells de Bairén (Gandia), Ambra (Pego) i Dénia. S’inclou una jornada de conferències i una taula redona (dimarts 8, 19.30 h.) en la qual participaran el doctor en Història Medieval Frederic Aparisi, l’advocat que fóra membre del Consell Valencià de Cultura Vicent Àlvarez i l’arqueòleg municipal Josep Antoni Gisbert. Se celebrarà a La Sala del castell. Després, s’oferirà una proposta gastronòmica relacionada amb la taula en temps de Jaume I, que homenatjarà les coques a la calfó.

            Per la seua part, la Biblioteca Pública Municipal ha organitzat el contacontes infantil Jaume, conqueridor de terres i cors, per a la vesprada del 8 d’octubre, a partir de les 17.30 h. i el departament de Cultura oferta eixa mateixa vesprada, a les 20.30 h., una representació teatral, amb les actrius Marina Mulet, Anna Berenguer i Sandra Monfort en l’obra Va com va, un homenatge a la cultura valenciana a través de textos propis, poemes de Vicent Andrés Estellés, cançons tradicionals i dites populars. Es farà a la Casa de Cultura.

            De cara al dissabte 12, es muntarà la fira Dénia shopping party, en la qual les compres pel centre de la ciutat s’amenitzaran amb música en directe, balls, degustacions, tallers infantils i regals i descomptes en els comerços adherits. I també la Regidoria de Joventut organitza una nova jornada Urbajove en els jardins de Torrecremada, entre les 10 del matí i les 10 de la nit, amb concurs de grafits, jocs en família, tallers i, fins i tot, una batalla de rap.

¡Suscríbete!