Canfali Marina Alta

Les Jornades de Patrimoni i Història d’Ondara posen en valor les troballes al medieval palau-castell

  • Les Jornades de Patrimoni i Història d’Ondara posen en valor les troballes al medieval palau-castell
  • Les Jornades de Patrimoni i Història d’Ondara posen en valor les troballes al medieval palau-castell
  22/01/2019

 

La segona edició de les Jornades de Patrimoni i Història han posat en valor les troballes al palau-castell de la vila medieval a través de la ponència oferida al voltant de l’estudi arqueològic portat a cap per Josep Ahuir i Carles Juan i de la posterior visita per les restes visibles a la ubicació de la fortalesa. 

       Una i altra activitat han suscitat l’interès d’una cinquantena de persones i han estat complementades per tallers per a xiquets sobre el món dels castells, els cavallers i els musulmans en l'Ondara dels segles XIII, XIV i XV , a càrrec de Jordan Labios. Tot això, a banda de la conferència Els pilars del Regne. La Pobla d'Ifac i les viles medievals a la Marina Alta (Segles XIII_XIV) impartida pel doctor  José Luís Menéndez, tècnic del MARQ,  la qual havia motivat la visita patrocinada per la Regidoria de Patrimoni a la Pobla Medival d’Ifach de la que aquest es director, però que va resultar ajornada per les adverses condicions climatològiques fins el diumenge 3 de febrer.

       La regidora de Patrimoni, Raquel López, ha valorat molt positivament la celebració d'aquesta iniciativa com a fórmula de recuperar i difondre el patrimoni local, i ha donat les gràcies als ponents per les seues detallades i interessants explicacions, així com ha agraït l'interès del públic assistent. López ha fet una crida als veïns amb aquest tipus d’inquietuds a inscriure’s pel viatge cultural a la Casa de Cultura, que inclou, a més la visita al jaciment romà dels Banys de la Reina.. 

Buscar noticias
Agenda