Canfali Marina Alta

L’Escola de Plàstica Experimental de Gata exhibeix a Ondara la reivindicació com a valor a Tridimensionalitat IV

  • L’Escola de Plàstica Experimental de Gata exhibeix  a Ondara la reivindicació com a valor a Tridimensionalitat IV
  • L’Escola de Plàstica Experimental de Gata exhibeix  a Ondara la reivindicació com a valor a Tridimensionalitat IV
  • L’Escola de Plàstica Experimental de Gata exhibeix  a Ondara la reivindicació com a valor a Tridimensionalitat IV
  • L’Escola de Plàstica Experimental de Gata exhibeix  a Ondara la reivindicació com a valor a Tridimensionalitat IV
  11/02/2019

La mostra ha sigut inaugurada en el Prado pel conseller de Cultura

Els artistes plàstics Anna Climent, Fauser, Joan Roselló, Juan Pablo Signes, Maria José Cholbi, Mari Marí, Fina Gilabert, Said Ben Salah, Mariví Puigcerver, Pepa Espasa Pastor, Togamago, Isabel Soler Tarradellas, Pep Aguilar Mallol, Mar Fornés, Osvaldo Sánchez, Erica Landfors, Isabel de Piero, Conchi García Sánchez, i Manuela Paszkowsky.–tots ells integrants de l'Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata- han protagonitzat la quarta edició de la mostra col·lectiva Tridimensionalitat  a l’edifici del Prado d’Ondara.

        El professor de la entitat organitzadora, Josep Ginestar, ha explicat que les peces que es mostren en aquesta edició  reivindiquen temes, problemes que estan ocorrent en aquest món. “La plàstica pot ser reivindicativa i les obres es produeixen quan un, en silenci, va dialogant amb elles; gràcies per vindre perquè a través de les vostres mirades, les obres existeixen", ha manifestat per a posar en valor unes expressions que intenten transmetre al públic conceptes que van des de l'ajuda a totes les persones que la necessiten, l'efecte del vent en les plantes, la crítica a la quantitat de plàstics que s'utilitzen en la compra, el camí interior, el socors als nàufrags, o la pederàstia en l'Església, entre altres sota títols com Teixint la vida, El vent, El carro de la compra, Pol•lució, Inclusió, Babel, Llum interior o Absències.

        L’exposició, organitzada per la Regidoria de Cultura d’Ondara, ha estat inaugurada pel conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, qui ha donat les gràcies als creadors i creadores què fan possible aquest projecte, pel fet que, segons ha remarcat “la cultura quan interpel•la fa emocionar-nos a les persones”. Amb això considera que el que la cultura no estiga dissenyada des d'una gran ciutat com València, sinó que es puga crear des de les comarques “demostra que l'aposta que es fa per la cultura als municipis cada vegada és major, i serveix per a vertebrar el país a través de la cultura".

        Per la seua banda, l´alcalde, José Ramiro, ha rememorat els inicis d'aquesta exposició quatre anys enrere de la ma de  l'Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata, el que l’ha portat a elogiar el suport de l’Ajuntament d’aquest municipi a la institució on Josep Ginestar motiva any rere any als alumnes des de 1992. El capítol d’elogis l’ha estès a la regidora de Cultura d’Ondara, Raquel Mengual per, segons ha dit “per apostar per tot el que és nou".

        Aquesta ha qualificat com a “molt impactants, actuals i reivindicatives” les creacions dels alumnes de l'Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata i ha aprofitat per a convidar els veïns d'Ondara i de la Marina Alta a què visiten aquesta mostra que restarà oberta fins al 24 de febrer, els dijous, divendres, dissabtes i diumenges de 18.30 a 20.30 hores, i els dissabtes i diumenges també en horari matutí, de 11.30 a 13.30 hores.

Buscar noticias
Agenda