Canfali Marina Alta

L’exposició de vestimentes i fotos de carnestoltes escalfa els motors de la festa a Pego

  • L’exposició de vestimentes i fotos de carnestoltes escalfa els motors de la festa a Pego
  • L’exposició de vestimentes i fotos de carnestoltes escalfa els motors de la festa a Pego
  • L’exposició de vestimentes i fotos de carnestoltes escalfa els motors de la festa a Pego
  14/02/2020

 

La Baixada al Riu de Bullent 2020 de demà dona un colp de timó cap a la sostenibilitat

 

La festa més universal de Pego ha escalfat motors amb la inauguració de l’exposició de vestimentes i fotos històriques de carnestoltes al Museu d’Art del carrer hospital.

        No obstant, el compte enrere te previst iniciar-se demà dissabte amb la Baixada al Riu de Bullent 2020 on l’organització ha anunciat un colp de timó cap a la sostenibilitat al parc natural de la Marjal Pego-Oliva, amb un increment dels controls per a garantir la  utilització de materials no contaminants.

        Aquesta premissa ha estat remarcada per la regidora de Medi Ambient i Cultura de Pego, Laura Castellà, per a confirmar la eixida de les embarcacions concursants a partir de les 13 hores en el habitual punt del Pas de Bullentó per a recórrer un trajecte fins al Blau del Calapatar. Amb això ha fet una crida a que l’esdeveniment es es desenvolupe amb el màxim respecte a l’entorn que l’acull en el si del parc natural de la marjal Pego-Oliva amb l’arreplegada de les despulles del dinar i la beguda per part dels que opten per passar la jornada a l’aire lliure.

        Així mateix, l’organització ha optat per fixar les 17 hores com a hora màxima d’arribada a l’indret on queda fixada la meta, degut a la necessitat d’adoptat mesures de seguretat que eviten qualsevol problema als participants en unes dates no massa propícies per a anar a la intempèrie a determinades hores. En aquest punt estarà disposat el lliurament dels premis a la millor barca i a la millor disfressa amb l’animació de rigor que rebrà amb calor humà als atrevits a desafiar a les gelades aigües del Bullent en aquesta època de l’any.

        La prova donarà pas al programa d’activitats de la setmana prèvia a la jornada central de carnestoltes prevista pel dissabte 22, les quals compten amb la presència de la bruixa i del rei de carnestoltes al balcó de l’Ajuntament durant totes les vesprades que desembocarà el proper divendres amb l’enfarinada que recupera eixa ancestral tradició des de fa tres anys.

       

Buscar noticias
Agenda