El Campus Universitari de la Pedrera tindrà un aulari, una residència d'estudiants i centres d'investigació
El Pla Especial permetrà obtindre sòl per a la seu de la UNED
La zona universitària de la Pedrera es projecta en uns terrenys situats entre l'hospital i la via del TRAM -enfront de l'IES Historiador Chabàs- l'ordenació del qual determinarà un Pla Especial. Allí es construirà el futur Aulari del Grau de Ciències Gastronòmiques i Arts Culinàries que s'està impartint actualment al campus de Sant Vicent del Raspeig, així com altres graus que es puguen impartir en un futur. Es construirà també una residència d'estudiants i s'obtindrà el sòl necessari per a la construcció del nou edifici de la UNED, va anunciar aquesta setmana la regidora Maria Josep Ripoll. Es precisen per a tot això 8.301 metres quadrats de terreny, l'obtenció del qual s'haurà de gestionar, i una inversió de més de 17 milions d'euros. De moment, l'Ajuntament de Dénia ha aconseguit una subvenció de 1,3 milions dels fons Next Generation per a la redacció del projecte.
En l'informe sobre les necessitats d'infraestructures per a la creació del campus universitari que la UA va entregar a l'Ajuntament de Dénia es recull la proposta d'un edifici per a albergar els estudis del Grau en Gastronomia i Arts Culinàries i que constitueix el nucli dels posteriors desenvolupaments del campus universitari (accessos, residència d'estudiants, centres d'investigació, ampliacions futures, etc.). L'edifici, que albergaria els estudis de grau, màster i doctorat, contempla les següents infraestructures docents:
- 3 aules amb capacitat per a 75-100 alumnes.
- 6 aules amb capacitat entre 25-50 alumnes.
- 4 aules amb capacitat per a 25 alumnes.
- 1 sala d'anàlisi sensorial.
- 1 sala de demostracions.
- 4 laboratoris per a pràctiques de microbiologia, química, tecnologia dels aliments, zoologia i botànica.
- 5 tallers/cuines.
- Cafeteria/restaurant.
- Hivernacle i horts.
- Magatzems.
- Saló de graus (250-300 persones).
L'oferta acadèmica es complementaria amb altres estudis de postgrau oferits per Gasterra en Torrecremada.
El projecte es concep com un Centre Internacional d'Innovació Gastronòmica i Turisme Sostenible, alguna cosa així com un Valencian International Culinary Centre, que dona resposta als requeriments del Programa UNESCO de Ciutats Creatives.