El restaurant L'Atelier Robuchon de Madrid guanya el Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia
El primer premi del Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia ha sigut per a Nicolás Leblay, xef de cuina del restaurant L'Atelier Robuchon de Madrid amb el plat Ramen de gamba.
En segon lloc ha quedat Cristina Gómez, del restaurant Fierro de Valéncia i el tercer premi ha sigut per a Juan Francisco Pérez García d'Espai Montoro d'Alacant. El concurs, que arriba a la seua onzena edició, s'ha celebrat aquest dimarts en el Mercat Municipal de Dénia.
Com és habitual, els organitzadors han entregat un reconeixement especial, que enguany ha sigut per al cuiner Quique Dacosta per ser embaixador de la gastronomia de Dénia. El premi ha sigut entregat per la presidenta de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA), Cristina Sellés; el director del concurs, Rafa Soler, i l'alcalde, Vicent Grimalt.
Els participants han començat a elaborar les seues propostes a l'interior del mercat de Dénia a les 9.30 del matí i han disposat de dues hores per a preparar les seues creacions. A les 11,30 hores, el jurat ha començat a degustar els plats servits per alumnat del Cicle de Formació de Cuina i Servei del CdT Dénia.
El jurat ha estat presidit per Julia Pérez Lozano, periodista especialitzada en gastronomia i membre de la Reial Acadèmia de Gastronomia, a la qual han acompanyat els cuiners Quique Dacosta, Paco Roncero, Álvaro Salazar i Cristina Figueira, i els periodistes i experts José Carlos Capel, Igor Cubillo, Fernando Huidobro, Santos Ruiz, Gokmen Sozen i Pablo Cabezali.
Els guanyadors han rebut el seu trofeu, una escultura de l'artista Toni Marí creada expressament per al concurs i un premi en metàl·lic de 2.500 euros per al primer; 1.500 euros per al segon i 1.000 euros per al tercer.
En el concurs també han participat Carlos Miralles Vericat, de restaurant Mar Blava by Vericat (Benicarló), Juan Manuel Salgado, restaurant Dromo (Badajoz). José Blasco Colas, restaurant Gent Rara (Saragossa); Kevin Gutiérrez, restaurant Esterlicia (La Matança d'Acentejo, Tenerife) i Víctor Suárez González, restaurant Haydée (L'Orotava, Tenerife).
L'ingredient estrela del concurs serà facilitat, per cortesia de la Confraria de Pescadors de Dénia, a cadascun dels concursants, per a l'elaboració d'onze racions dels seus plats, que han presentat al jurat.