L'Ajuntament i entitats calpines estudien crear una plataforma cívica contra l'ampliació de la piscifactoria

  •  El Ayuntamiento y entidades calpinas estudian crear una plataforma cívica contra la ampliación de la piscifactoría
  •  El Ayuntamiento y entidades calpinas estudian crear una plataforma cívica contra la ampliación de la piscifactoría
  23/03/2022

L'Ajuntament de Calp s'ha reunit amb representants d'entitats socials del municipi i la comarca per a establir una estratègia comuna front contra les intencions de la Generalitat Valenciana d'ampliar la piscifactoria. L'alcaldessa, Ana Sala, juntament amb els regidors de Territori, Juan Manuel del Pino, Pesca, Matías Torres, i Turisme, Paco Avargues, han han assistit a aquesta primera trobada en el qual han estat representades l'Associació Hotelera de Calp, la Confraria de Pescadors, l'Associació Cultural i Ecologista de Calp (ACEC), Ecologistes en Acció de la Marina Alta i el Real Club Nàutic de Calp. A la cita ha assistit també Richard Barreno, d'Ecologistes en Acció i membre de la Junta Rectora del Parc Natural de Serra Gelada.
    Tots els presents han manifestat la seua rotunda oposició a aquesta decisió pel perjudici que podria suposar a l'entorn marí i al turisme de Calp. En aquest sentit, han coincidit en la necessitat de dur a terme accions conjuntes en contra de l'ampliació, així com de comptar amb la màxima adhesió de la societat calpina en aquesta oposició. Per aquest motiu s'ha plantejat la possibilitat de crear una plataforma que organitze i coordine activitats reivindicatives i de protesta, com a manifestacions o recollides de signatures, o bé de caràcter informatiu com a campanyes de divulgació o xarrades. També s'ha abordat el recurs d'alçada que presentarà l'Ajuntament de Calp contra la decisió de la Generalitat.
    Del Pino ha destacat que caldria incidir en per què Calp no és el lloc idoni per a la instal·lació d'una piscifactoria. “Ací tenim un parc natural i pràcticament l'única indústria que tenim a Calp és la turística”, ha assenyalat.
    
ÚS D'ANTIBIÒTICS

    Barreno, portaveu d'Ecologistes en Acció de la Marina Baixa, ha advertit que entre un 15 i 20 per cent del pinso amb el qual s'alimenta als peixos d'aquesta piscifactoria són antibiòtics. “Els peixos no estan fets per a viure en gàbies i en estar engabiats creen malalties pel que se'ls subministra antibiòtics per a evitar-les”, ha assenyalat, amb el perjudici que implica l'ús prolongat d'aquests medicaments en qualsevol ésser viu. 
    També ha destacat que, a diferència del Pla d'Ordenació de Recursos Naturals del Parc Natural de Serra Gelada, el del Parc Natural del Penyal d’Ifac no estableix un límit a les dimensions de les piscifactories que s'instal·len en les seues proximitats. “Què els impedeix continuar ampliant la piscifactoria en uns anys? Estem parlant del futur de Calp, d'un termini de cinc a deu anys; no hi ha límit a la destrossa”, ha conclòs.
    L'alcaldessa de Calp, Ana Sala, ha manifestat que “utilitzarem tots els mitjans que estiguen al nostre abast per a seguir en aquesta lluita a la qual volem que se sume tot el poble de Calp perquè està en joc el futur del nostre municipi”.

<<< Tornar a la portada