La torre dels Ducs de Medinaceli fa d’abeller per a acollir l’exposició “Pol·linitzadors” en El Verger

  •  La torre de los Duques de Medinaceli se convierte en colmena para acoger la exposición “Polinizadors” en El Verger
  •  La torre de los Duques de Medinaceli se convierte en colmena para acoger la exposición “Polinizadors” en El Verger
  02/07/2022

La llotja de la cultura que la Fundació Baleària regenta en El Verger ha estat aprofitada per a fer recalar l’exposició “Polinitzadors” configurada des de la perspectiva de conscienciar a la societat de la importància que atorguen els animalets que propicien aquest fenomen de cara a la sostenibilitat.

Artistes com Dori Fernandez, Puri Lema del Río, Zulema Bagur, Florit Nin, Carmen de los Llanos, Tatiana Sarasa, Diana Bustamante, Carles Guasch, Marga Juan, Toni Planells “Untaltoni”, Samuel Almansa, Dolors Comas, Fèlix Coll, Antoni Ferragut, Tomeu Coll, Barbara Juan, Mariano Mayol, Marian F. Moratinos, Angel Zabala, Joan Castejón, Ana Politakis, Joan Pascual, Francesc Ramis, Menéndez Rojas, Gabriela Segui, Doralice Souza, Yolanda Trigo i Ana Uceda han cedit les seues pintures, escultures, grafismes i fotografies per a reivindicar la temàtica en aquesta mostra col·lectiva.

 

UNA COL·LECTIVA DE 28 ARTISTES

 

Tots ells, procedents de Balears, Catalunya, Almeria o Andalusia, segons explica Antoni Torres com a comissari, han posat la seua inspiració i tècnica per a reivindicar des del punt de vista contemporani la reproducció de les espècies vegetals gràcies als transportadors del pol·len, que ha estat representada des de la prehistòria en diferents èpoques i tendències artístiques. 

La mostra ha estat inaugurada amb la presència del president de la Fundació Baleària, Ricard Pérez, qui ha emmarcat la mostra dins dels objectius de desenvolupament sostenible que tracta de reivindicar-se en els objectius fundacionals de la institució, pel fet que, segons ha apuntat “els insectes que tenen al seu càrrec el fenomen de la pol·linització  sónn fonamentals per al desenvolupament de l’agricultura i la supervivència de la nostra espècie”. Així mateix ha ressaltat el ressò mediàtic d’una exposició des de que va començar la seua itinerància a Ceuta per a recórrer les llonges de la cultura amb que compta la fundació al llarg dels territoris on Baleària desenvolupa la seua activitat.

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Miguel Pou, ha ressaltat la “qualitat sublime” que desprèn la mostra a partir de les diferents disciplines artístiques que integra. Segons considera “el concepte pol·linitzadors de cultura defineix perfectament el que és aquesta exposició, que representa el moviment de les diferents especies de la natura com a  transmissors culturals.

Tant un com l’altre han convidat a tot el públic a visitar aquesta exposició que amplia l’habitual període d’un mes a dos per a que puga ser gaudida per veïns i visitants a l’espai expositiu que ha convertit a l’emblemàtica Torre dels Ducs de Medinaceli en un lloc de referència de la cultura comarcal mitjançant el conveni subscrit per l’Ajuntament d’El Verger i la Fundació Baleària.   

 

<<< Tornar a la portada