Una performance de l’alumnat de l’IES Xebic escenifica la repulsa d’Ondara a la violència contra les dones

  •  Una performance de l’alumnat de l’IES Xebic escenifica la repulsa d’Ondara a la violència contra les dones
  •  Una performance de l’alumnat de l’IES Xebic escenifica la repulsa d’Ondara a la violència contra les dones
  24/11/2023

La commemoració del 25N a Ondara ha tingut com a preàmbul l’acte institucional a les portes de l’Ajuntament, que ha estat ambientat amb la performance “Bateguem contra la violència de gènere” a càrrec e l’alumnat de l’IES Xebic.

            Representants polítics, treballadors municipals, estudiants de l’institut, i ciutadania en general, han participat en un acte que s’ha iniciat amb la lectura del manifest institucional a càrrec de la regidora d’Igualtat, Nerea Mallol, per a incidir en les 1.237 víctimes mortals que ha ocasionat aquesta xacra socials des de fa 20 anys, de les que 52 s’han produït en el que portem de 2023. “Eradicar la violència de gènere és d’extrema urgència” ha reclamat Mallol per a indicar que “hui el poble d'Ondara alça la veu a una per rebutjar les violències masclistes i dir ben alt que continuarem lluitant, perquè ens volem iguals, perquè ens volem lliures però, sobretot, perquè ens volem vives”.

A continuació, una vintena d’alumnes de l’institut de secundària han anat eixint amb una pancarta que, des de 2003 apuntava el nombre de víctimes de violència masclista per any per a corroborar les xifres donades per la responsable d’Igualtat. Xifres que han estat emmarcades en un gran llaç lila i un altre negre, fins a col·locar-se els participants en la representació i alçar les lletres “Ja n’hi ha prou. Seguim bategant” com a lema, mentre la resta de l'alumnat interpretava els batecs.

A més, la performance ha oferit una actuació musical amb violí i piano a càrrec de dues alumnes, i una parella d’estudiants, xica i xic, ha fet una intervenció per a detallar el que suposa la violència masclista, a banda de guardar un minut de silenci per totes les víctimes del malaurat fenomen.

            Prèviament s’havia desenvolupat la mateixa activitat amb l’alumnat del CEIP Sanchis Guarner i la col·laboració de l’alumnat del PFQB de l’Ajuntament d’Ondara.

Les activitats emmarcades en el 25N continuaran hui amb els tallers «El color de la igualtat» per a xiquetes i xiquets al voltant de les dones en la història, igualtat i rols de gènere -finançat a càrrec del Pla Corresponsables-, i demà dissabte amb el taller de grafiti «Contra la violència de gènere, no et ralles!» amb la participació de l’artista urbà Tardor.

L’epíleg a la commemoració arribarà el diumenge amb el monòleg “Dona sola” de Darío Fo, a càrrec de Maria José Pedro, dirigida per Rosa Catalán, a l’Auditori Municipal Valerià Gil a les 19 hores.

 

 

 

<<< Tornar a la portada