Carxofes, sépia, calamar i congre, productes del mes en Els Magazinos
Els Magazinos et rep al febrer amb quatre productes de temporada molt lligats a la cuina mediterrània. La sépia, el calamar, el congre i les carxofes han sigut triats per al programa Cuina de Territori d'aquest mes, amb plats i tapes clàssics i no tan clàssics que conquistaran el teu paladar. Mar i camp, una combinació perfecta per a viure la cuina de la Marina Alta i gaudir de l'ambient del mercat gastronòmic en el mes de l'amor.
Dotze locals i catorze propostes especials del mes es posen al teu abast fins al 28 de febrer. La sépia és la protagonista en Qmcomo, amb la seua croqueta de sépia amb allioli, i també en La pinchoteca, on podràs degustar la sépia a la planxa amb picaeta. L'atelier prepara un puré de creïlla amb sépia i textura de carxofes i aquestes últimes cobren protagonisme en altres sis elaboracions: punxe de pollastre amb carxofes en Kamin Thai; carxofes a la planxa cuina de territori en el Baret de Robert; mistela sour amb crema de cervesa Túria (mistela, llima, xarop de carxofa, crema de Túria i ralladura de llima kaffir) en The Speak; carxofes i freses de tobiko, amb pols de wasabi en Dexcaro; empanades de carxofes i formatge de cabra en Allora; i carxofes a la brasa, un clàssic insuperable, en A la fresca. Febrer és, no hi ha dubte, el mes de la carxofa.
Però hi ha més. En A la fresca trobarem tallarines de clamar a la carbonara i calamar de la badia de Dénia a la planxa; i pasta fresca amb calamar, all i julivert en Santa Pasta. En aquesta variada i atractiva oferta no podia faltar un altre clàssic, el calamar a l'andalusa que arriba de la mà de la Lola. I per a rematar, ostra Especial de Claire amb eriçó de mar, maduixa de temporada i salsa ponzú en Ostrarim Bar.
Els Magazinos, de la mà de Cervezas Túria, et convida a provar-los i a conéixer a Toni Creus i Robert Bordes, del Baret de Robert. Amb ells descobriràs la tradició dels pesqueres, un art de pesca de la Marina Alta, amb més de 500 anys d'antiguitat, practicat en els penya-segats situats entre Xàbia i Calp i que tan bé ha retratat Jake Abbott en el seu llibre Nits de tinta. I també el secret d'un dels seguidors de la saga del Marí, un dels restaurants amb solera de la ciutat: treballar la planxa amb amor i un bon producte de temporada i de proximitat. Prepara per a l'ocasió uns montaditos de calamar i unes carxofes a la planxa. Toni i Robert són els protagonistes de les entrevistes del mes d'Els Magazinos.