Alere Dolia presenta un maridatge perfecte entre terra i mar a través de plats d'alta cuina
La novena edició de la Mostra de Enoturisme i Gastronomia, enguany amb la nova denominació d’Alere Dolia, ha servit de marc de presentació del perfecte maridatge entre terra i mar amb el raïm moscatell i els productes del gran rebost del Mediterrani com a nexe d'unió. Una jornada nascuda des dels seus inicis per a posar l'accent en la preservació del territori i el paisatge que ens envolta i els elements nascuts d'ell que serveixen com a base de plats d'alta cuina. La periodista Clara Castelló va conduir un viatge visual i sensorial a través de vinyes que portaven fins al mar en l'escenari de l’Auditori Teulada Moraira. Les dues xefs convidades d'enguany han sigut María José San Román i María José Martínez, acompanyades per Tony Pérez, crític gastronòmic i cuiner.
Les saladures han sigut les protagonistes en Alere Dolia. Pérez va presentar el seu nou treball que tracta els salaons sense sal. Per a això utilitza altres elements com la soja i el miso que aplica diferents productes com el bonítol, el mújol o el salmó. Per part seua, Martínez va elaborar una ensalada amb herbes del seu hort ecològic, amb moixama i un granissat de raïm moscatell. Com a postres va presentar la seua versió sobre el pijama que va pintar com un llenç sobre el banc de cuina. María José San Román va crear un diví mos de fresa de mújol amb torró i unes postres de brull amb raïm moscatell.
FOTO CARLOS GIMÉNEZ