Amunt contra el Càncer celebra les IV Jornades Punt de trobada: societat i investigació
Alguns dels més destacats investigadors sobre càncer del panorama espanyol participaran dissabte que ve 13 en les IV Jornades Punt de trobada: societat i investigació. La iniciativa, que ha sigut organitzada per Amunt contra el Càncer, es desenvoluparà en Centre Social de Dénia, a partir de les 9.30 hores i fins a les 14 h. S'impartiran huit ponències a càrrec de professionals tan prestigiosos com el Dr. Andrés Cervantes, Professor de Medicina, cap del Departament d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Clínic Universitari i president d'ESMO (Societat Europea d'Oncologia Mèdica), entre altres.
Amb aquestes Jornades, Amunt vol donar espai i, sobretot, veu, als professionals dels diferents centres d'investigació de la Comunitat Valenciana (INCLIVA, Hospital General Universitari de València, CSIC…) perquè puguen exposar i compartir amb la resta de la comunitat les noves línies d'investigació en les quals estan treballant actualment sobre els diagnòstics de diferents tipus de càncers i els avanços en els tractaments.
D'altra banda, els organitzadors busquen que aquest esdeveniment servisca també com un punt de trobada entre les entitats i persones amb activitat investigadora i assistencial, estudiants, integrants i col·laboradors d'Amunt, malalts de càncer i els seus familiars i la ciutadania en general per a generar motivació i consciència de la importància de continuar investigant i la necessitat de continuar secundant.
Tal com destaca Isabel Llorca, presidenta de l'associació, “tenim molt clar que hem de continuar donant suport a la investigació si volem aconseguir resultats, però no hem d'oblidar la fonamental tasca de difondre, comunicar i acostar aquests projectes d'investigació a la societat perquè puguen comprendre i tindre accés a la millor i més actual informació”. Llorca sosté que “el càncer ja és i continuarà sent una malaltia amb la qual conviure en el nostre dia a dia, per això, és tan important que aquest tipus de trobades estiguen oberts no sols a professionals, sinó també a qualsevol persona”. I afig que “sense investigació científica no hi ha tractament i sense tractament no hi ha cura, i per això, hem de continuar treballant per a brindar esperances de futur a les persones oncològiques”.