Bon any per a les cireres: la producció supera les expectatives i el 70% se’n va a l’estranger
R.R.
Carnosa, rodona i cridanera, de vegades d’un roig intents. És la cirera, un fruit ric en vitamines que ens indica que ja està ahrí l’estiu. També és apreciada per les seues propietats antioxidants, diuen que també bona per a conciliar la son, amb variades possibilitats a la cuina i divertida i atractiva per a la xicalla; qui no ha jugat de menut a penjar-se un parell de cireres a l’orella com si fossen arracades? Ahir, al Mercat de Dénia, hi havia cireres en moltes parades. Però n’hi havia una d’especial, on s’oferia un tast de dos receptes que tenien la cirera com ingredient i que eren elaborades en directe. Amb esta nova proposta, el programa Menja’t la Marina que promou l’Oficina de la Ciutat Creativa de la Gastronomia estrena nova temporada.
La Cooperativa Cireres Muntanya d’Alacant va posar el producte i Ferran Giró, cap de cuina del restaurant Arrels de Gata, i el seu equip, la idea i les mans. Es van repartir un bon grapat de racions del seu gaspatxo de cireres amb tataki de bonítol de la llotja, peu de gall i fonoll. Per als paladars més dolços, oferia també un flam de formatge amb ametlla i cirera. Dos combinacions interessants que, com ell va dir, “revaloritzen molt el producte”.