Carlos Maestre i Marcos Ivars preparen el millor arròs mariner en Els Magazinos

  • Carlos Maestre y Marcos Ivars preparan el mejor arròs mariner en Els Magazinos
  • Carlos Maestre y Marcos Ivars preparan el mejor arròs mariner en Els Magazinos
  28/09/2024

Escórpora, calamarsons, sépia, tonyina i gamba vermella. Aquests són els ingredients que ha utilitzat Carlos Maestre, de Petrer, per a preparar el arròs mariner tradicional guanyador del concurs que, per tercera ocasió, ha organitzat Els Magazinos. El segon arròs més votat en la Jornada Viu l’Arròs Mariner va coincidir amb el guanyador al premi de millor arròs creatiu, Marcos Ivars Orteg, del restaurant Heterocromía de Dénia. El cuiner va elaborar un arròs d'alls tendres i gambetes amb roger fumat i maionesa de romesco. Tots dos premis estan dotats amb 400 euros.

            Va haver-hi també incentiu econòmic per a la resta de finalistes, que van deixar el llistó molt alt i van compartir el tercer premi. Van ser Armand, Fernando, Senia i Cristian, tot ells alumnes d'hostaleria del CEE Raquel Payá acompanyats dels seus professors, que van elaborar un arròs de polp i sépia; Sergio Dénia i Alba Alborch, del programa Maracostumbrados de Dénia FM, van preparar un arròs amb polp i tomàquets secs de La Marina; José Rafael Pérez Berenguer “Petete” de Dénia, es va inclinar per un arròs a banda amb gambes, sépia i moixa; mentre que Vicent Cardona i Joan Fornés, d'Eivissa i Jesús Pobre respectivament, es van lluir un arròs allipebrat de congre i bruna.

            Tots els arrossos van ser elaborats amb arròs bomba dels camps de Pego i peixos i mariscos de les llotges de la Marina Alta. Els encarregats de puntuar el sabor, l'aspecte i el punt de l'arròs van ser Edu Torres quarta generació de la marca familiar d'arrossos Molino Roca; Juandi Noguera, pescador de tresmall de Teulada-Moraira; Rafael Margós del restaurant familiar Les Bairetas (Xiva, València) i fundador del Paeller; Carmina Crespo Hervás del Restaurant L´Alter (Picassent, València), la paella del qual ha estat recomanada per The New York Times com la millor de València; José Orihuel, productor i agricultor d'arròs de Pego i president de la sectorial d'arròs d'Alacant; Pepe Vidal, expert en gastronomia mediterrània i director del CdT de Dénia durant 25 anys; Alfons Padilla, redactor corresponsal a la Marina Alta del periòdic Llevant EMV i Josep Martí de Cervesa Túria. El concurs va ser possible gràcies a Cervesa Túria i a la col·laboració de Hostelbe.

 

TAULA RODONA I DEGUSTACIÓ

 

Com és costum, la jornada en el mercat cultural i gastronòmic Els Magazinos va començar amb una taula rodona en la qual van participar Edu Torres; Juandi Noguera; Rafael Margós; Carmina Crespo Hervás; José Orihuel; Francisco Ferrándiz ‘Mariguinda’, pescador de tresmall de la Confraria de Dénia i propietari del Bar Al Vermutet; i Javier Calvo, doctor en Història.

            Rafael Margós va preparar també un arròs de rap, calamar i gamba vermella del qual van poder gaudir tots els visitants del mercat, així com gaudir d'una ruta de tapes pel Carrer dels Sabors.

 

<<< Tornar a la portada