Concert de Santa Cecília a Dénia: Frank de Vuyst, la gamba i Dante

Concierto de Santa Cecilia en Dénia: Frank de Vuyst, la gamba y Dante
  28/11/2021

Excel·lent actuació del trombonista Gerard Piera

 

Combinar conceptes, emocions i sonoritats és una de les especialitats de l'Agrupació Artística Musical de Dénia. Una vegada més ho va deixar patent en el concert de Santa Cecilia, celebrat aquest dissabte. 

Al principi de l'acte, Frank de Vuyst, va rebre un socarrat commemoratiu dels seus 25 anys d'intensa col·laboració amb la banda, dels quals la majoria ha treballat com a director. Acabats els aplaudiments afectuosos, de Vuyst va agafar la batuta per a oferir un dels plats forts de la vesprada: "Colors for Trombons", obra en la qual el compositor Bert Appermont trasllada al oient imatges nítides i intenses. Com a solista, es va convidar al músic dianense Gerard Piera, arribat expressament des de La Haya, on està ampliant la seua formació. Va tindre una brillant intervenció, demostrant gran tècnica i sensibilitat interpretativa.

"La BSO de la gamba roja de Dénia", va ser la segona obra del programa. Composta per dos dianenses, Javier Pinto i Josep Pastor, descriu el procés complet que se segueix per a portar aquest benvolgut producte fins a la taula: Pesca, cuina i degustació, que són els tres moviments de l'obra.

L'actuació de la Banda va arribar al cènit amb "La divina comèdia", basada en el llibre de Dante, de qui es commemora el 700 aniversari de la seua mort.

I una sorpresa per a acabar: el conegut tema "Sing, Sing, Sing", que Louis Prima va escriure i popularitzar en l'era del swing i que tantes versions ha tingut. Jazz clàssic per a tancar un concert que per les seues característiques va tocar la fibra sensible de gran part de l'auditori. Quan es tracta de música, això també és necessari.

<<< Tornar a la portada