Costas agilitza els treballs per a aprovar l'Estudi d'Impacte Ambiental del projecte de regeneració dels Deveses
El Ministeri per a la Transició Ecològica ha donat un impuls al projecte de regeneració de la platja de Les Deveses amb la recent aprovació de la declaració de l'impacte ambiental, que inclou una sèrie de mesures correctores per a evitar danys a la Posidònia oceànica i els cordons dunares de la desembocadura del Racons durant les obres. Costas ha confirmat que ja s'ha posat a treballar per a modificar l'Estudi d'Impacte Ambiental (EIA).
A més, està pendent la redacció i l'EIA de l'extracció de l'àrid del jaciment pròxim a Cullera, que s'utilitzarà per als abocaments en Els Deveses.
Com ja es va anunciar l'any passat, quan el projecte es va traure a exposició públiques, el projecte contempla construir dos nous espigons, un al costat del riu Molinell i un altre a l'altura del carrer Riu Gran. Tindrien una longitud de 470 m. i 350 m. respectivament. A més, s'inclou prolongar l'espigó existent a la platja de Setla i Mira-rosa, que tindrà forma de L i un total de 500 m. de longitud.
En la zona entre la desembocadura del Molinell i el carrer Riu Gran es planteja abocar 298.113 m³ d'arena. L'estudi de Costas pretén que generar un ample de platja sec d'un mínim de 100 metres “que puga servir de magatzem d'arena per a altres actuacions d'aportació i regeneració de platges a l'entorn de l'actuació donat el dèficit de sediment d'aquest tipus que es produeix en tot el litoral de la província d'Alacant” .
En el tram comprés entre Riu Gran i l'espigó en forma de L es faran uns abocaments de 293.410 m³ d'arena. A més, es proposa la restauració de les dunes amb la finalitat de reforçar la defensa natural de la costa i la seua qualitat paisatgística. El projecte planteja la creació de nous cordons dunares.
Les obres eixiran a licitació per un pressupost de 13,4 milions d'euros.