Desfilada de ‘estreles’ en el D*na Festival amb Eneko Atxa, Rodrigo del Carrer, Susi Díaz i Vicky Sevilla, entre altres

Desfile de ‘estrellas’ en el D*na Festival con Eneko Atxa, Rodrigo de la Calle, Susi Díaz y Vicky Sevilla, entre otros
  08/08/2024

El D*na Festival reunirà el 28 i 29 de setembre a destacats cuiners, productors i restauradors, oferint una experiència culinària única i accessible per a tots els públics. L'esdeveniment girarà la mirada enguany cap al camp per a retre homenatge a la seua gent i productes, autèntics pilars de la famosa gastronomia d'esta regió. Els participants s'uniran en un tribut culinari als sabors autèntics de la terra, celebrant la diversitat i l'alta qualitat dels productes mediterranis, especialment de La Marina Alta. 

El llistat d'estreles gastronòmiques serà, una vegada més, un dels grans reclams del D*na. Xefs consolidats i joves promeses de la cuina regional compartiran protagonisme en el recorregut de més d'un quilòmetre que s'instal·larà en el passeig de la Marineta Cassiana, al costat de productors, agricultors, viticultors, artesans gastronòmics i restauradors de la Comunitat Valenciana. Tots ells acostaran al públic les bondats del producte i la cuina d'esta privilegiada regió mediterrània. 

Entre els primers noms que ja han confirmat la seua presència en l'esdeveniment, destaquen xefs de renom internacional com Eneko Atxa, Rodrigo del Carrer, Susi Díaz i Vicky Sevilla. A ells s'uniran altres destacats cuiners del nostre país, encara per revelar. 

Eneko Atxa serà una de les grans atraccions del festival. El xef basc s'ha convertit en un dels cuiners més joves a aconseguir la tercera estrela Michelin amb el seu restaurant Azurmendi, reconegut repetidament com el més sostenible del món. El seu enfocament holístic i el seu compromís amb la sostenibilitat i la innovació es reflectix en cada plat, subratllant la importància de valorar els ingredients locals. Eneko mostrarà en el D*na la seua magistral habilitat per a transformar productes d'horta en una experiència culinària sublim, enriquint l'esdeveniment amb la seua visió única de respecte per l'entorn.

Rodrigo del Carrer, el xef madrileny que ha revolucionat la cuina amb el seu enfocament en la gastrobotánica, compartirà la seua proposta d'alta cuina verda. Des del seu restaurant L'Hivernacle (amb una estrela Michelin, una estrela verda Michelin i dos sols de la Guia Repsol), ha dignificat les verdures, fent-les protagonistes absolutes dels seus plats. En D*na, Rodrigo exposarà les seues propostes pioneres en la recuperació de varietats vegetals oblidades i traslladarà la necessitat d'apostar per una cuina sostenible i ecològica.

Susi Díaz, xef i ànima del restaurant La Finca a Elx (amb una estrela Michelin i dos sols Repsol) i una de les cuineres més mediàtiques d'Espanya, representarà l'essència de la gastronomia alacantina en el D*na. La seua cuina posa en valor els productes de temporada i de proximitat, amb el respecte per l'entorn i el medi ambient com a ingredients fonamentals. Susi Díaz exposarà a Dénia el seu mestratge en transformar els ingredients locals de la terra en obres d'art gastronòmiques que combinen els sabors tradicionals amb les últimes tendències de la cuina internacional. 

Vicky Sevilla, la dona més jove a aconseguir una estrela Michelin a Espanya, portarà al festival el distintiu toc personal que caracteritza al seu restaurant Arrels, a Sagunt (València). Vicky Sevilla sorprendrà en el pròxim D*na amb la seua frescor i creativitat culinària, demostrant com ha revolucionat l'escena gastronòmica amb la seua cuina basada en el producte, el territori i la memòria, utilitzant ingredients ultres locals i de temporada per a crear plats que evoquen records i celebren l'autenticitat. 

La sèptima edició del D*na Festival reunirà una vegada més a cuiners, productors, artesans i restauradors per a celebrar una gran festa gastronòmica amb els visitants. Concebut com un auditori a l'aire lliure, el festival serà un espai per a aprendre, descobrir nous sabors i sensacions culinàries. Després de sis exitoses edicions, esta cita s'ha posicionat com un dels esdeveniments gastronòmics més reconeguts a nivell nacional. Enguany, el festival amplia la seua programació i activitats, oferint una experiència completa que inclou ponències sobre tendències actuals en el sector, showcookings en directe i una àmplia oferta de tallers per a adults i #xiquet, on el producte local serà el protagonista indiscutible

<<< Tornar a la portada