Dénia i el Poble Nou de Benitatxell ja són Ciutats Amigues de la Infància de UNICEF

Dénia y El Poble Nou de Benitatxell ya son Ciudades Amigas de la Infancia de UNICEF
  16/06/2021

Dénia i el Poble Nou de Benitatxell són dos de les set noves Ciutats Amigues de la Infància d'UNICEF. Així ho ha donat a conéixer el comité d'UNICEF de la Comunitat Valenciana. Aquest reconeixement implica que els municipis es comprometen a impulsar polítiques a favor del benestar i els drets de xiquets i adolescents. En el cas de Dénia, l'Ajuntament posarà en marxa un Pla Local de la Infància i Adolescència, que s'anirà desenvolupant en els pròxims quatre anys.T

Els ajuntaments beneficiats rebran per part la Secretaria Tècnica de la Iniciativa Ciutats Amigues de la Infància un informe executiu amb els principals resultats de l'avaluació, on s'inclouen recomanacions sobre algunes àrees de millora que hauran de tindre en compte en el
desplegament de la seua política local en el futur, i sobre les quals UNICEF Espanya realitzarà la seua valoració de l'informe
intermedi que han d'entregar l'any 2023. A més, l'acte de lliurament dels reconeixements es farà de forma virtual el proper 14 de juliol.

El Reconeixement “Ciutat Amiga de la Infància” és una distinció que atorga UNICEF Espanya, juntament amb el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i l'Institut Universitari de “Necessitats i Drets de la Infància i l'Adolescència», de la Universitat Autònoma de Madrid (IUNDIA) a les entitats locals, que ho sol·liciten i superen un procés d'avaluació.

La iniciativa Ciutats Amigues de la Infància pretén millorar el benestar de la infància impulsant polítiques locals que garantisquen el desenvolupament ple de xiquets, xiquetes i adolescents, amb un enfocament de drets de la infància, equitat, participació, procés orientat a resultats i de coordinació.

Una Ciutat Amiga de la Infància és aquella que, sent conscient de les seues problemàtiques i àrees de millora, es compromet a treballar pels drets de la infància a través d'accions i mesures concretes, dotades amb recursos, en el curt, mitjà i llarg termini.

Ser Ciutat Amiga de la Infància és l'inici d'un procés d'aprenentatge i transformació cap a la implementació de polítiques que tenen un impacte real en la vida de xiquets i xiquetes. És emprendre un camí de millora contínua a llarg termini per a construir, en col·laboració amb aliats i amb els xiquets i xiquetes, una ciutat o localitat on la infància estiga en el centre de les decisions. Tot això, posant el focus en els més vulnerables, amb el compromís de no deixar a cap xiquet o xiqueta arrere, brindat a cadascun d'ells i elles les mateixes oportunitats per a desenvolupar tot el seu potencialLa Secretaria Permanent vol reconéixer "molt especialment l'esforç de les entitats locals que, amb les seues polítiques locals d'infància, es comprometen a invertir en els xiquets, xiquetes i adolescents a través del desenvolupament d'un conjunt de mesures i accions encaminades a obtindre resultats, a transformar la realitat de la infància i adolescència que viu a Espanya, i en definitiva a promoure i a fer realitat els seus drets recollits en la Convenció sobre els Drets del Xiquet".
 

<<< Tornar a la portada