Dénia i la ciutat boliviana de Cochabamba faran projectes conjunts

  • Dénia y la ciudad boliviana de Cochabamba harán proyectos conjuntos
  • Dénia y la ciudad boliviana de Cochabamba harán proyectos conjuntos
  09/12/2021

Dénia i Cochabamba (Bolívia) han subscrit un conveni de col·laboració per a estrényer les seues relacions en la xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco, de la qual ambdues formen part. El document ha sigut signat en el marc del festival D*na Restaurant, al qual la ciutat boliviana s'ha sumat amb la seua presència i participació. Cochabamba és la tercera ciutat més poblada de Bolívia i forma part de les Ciutats Creatives de la Gastronomia des de l'any 2017.

En representació de l'alcalde de Cochabamba, Manfred Reyes Vila, van estar a Dénia el president de l'Associació d'Empresaris de Restaurants i Branques Afins de la ciutat, Tony Salazar, i la cuinera Claudia Marcela Sauma, ex presidenta de l'Associació de Xefs de Bolívia. L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, va estampar la seua signatura en el conveni, que recull intercanvis d'experiències culturals, empresarials i formatives en l'àmbit hostaler i gastronòmic, i l'organització d'activitats d'interés mutu. 

La delegació de Cochabamba també va mantindre una entrevista de treball amb AEHTMA en la qual van ser presents la seua presidenta, Cristina Sellés, i la gerent, Reme Cerdà. Prèviament als actes institucionals, Claudia Marcela Sauma va ser la protagonista d'una de les demostracions culinàries del D*na Restaurant en l'escenari de la Plaça del Consell, en la qual va utilitzar tècniques tradicionals de la cuina del seu país. En la seua trobada amb el comissari del festival, Quique Dacosta, la representació boliviana li va fer lliurament d'un “batán”, un ancestral instrument de pedra per a moldre que ja utilitzaven els pobles indígenes prellatins i que encara té un ús quotidià en la cuina tradicional boliviana.

<<< Tornar a la portada