Canfali Marina Alta

Dénia homenatja les primeres alumnes del centre d'Educació de Persones Adultes en el Dia Internacional de les Dones

Dénia homenajea a las primeras alumnas del centro de Educación de Personas Adultas en el Día Internacional de las Mujeres
  24/02/2020

El Consell de les Dones de Dénia ha decidit que aquest any les homenatjades en l'acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones siguen les primeres alumnes matriculades al centre d'Educació de Persones Adultes (EPA) de la ciutat, just quan es compleixen 25 anys de la seua obertura. Així ho ha anunciat el regidor d'Igualtat i Diversitat, Javier Scotto, durant la roda de premsa en què ha presentat la programació d'activitats de el 8 de Març.

Dones "que van sortir de l'analfabetisme, de classe popular, que no van anar a l'escola; mitja dotzena d'elles al principi, a què van ser incorporant-se moltes més ", ha indicat Scotto. Per al regidor, el seu mèrit va ser "molt més" d'anar a el centre EPA "enfrontant-se a el masclisme i els prejudicis" de les seues pròpies famílies i de la societat; el seu pas pel centre "va ser solidaritat i comprensió, va ser la formació d'un col·lectiu de suport mutu". A més ha afegit amb aquest homenatge "deixem palès que la igualtat s'assoleix amb l'educació".

Aquest acte commemoratiu, en què també es donarà lectura al manifest del Dia Internacional de les Dones consensuat pel Consell de les Dones, tindrà lloc el dilluns 9 de març, a les 12 hores, a la Sala de Plens de l'ajuntament.

La Regidoria d'Igualtat i Diversitat ha treballat de manera transversal amb altres departaments municipals i en col·laboració amb entitats i associacions de la ciutat per coordinar un programa d'activitats que s'estén durant una mica més d'un mes i abasta propostes culturals, educatives, artístiques, esportives i divulgatives.

 

Cercar notícies
Agenda