Dénia demana a la Conselleria que restaure la zona dunar del Raset mentre la fiscalia investiga els fets
La regidora de Medi Ambient reconeix que “possiblement les actuacions van ser excessives”
Tots els partits de l'Ajuntament de Dénia han acordat instar la Conselleria que retorne la zona dunar del Raset al seu estat original, després dels treballs que Ports va realitzar al desembre de 2019, que no sols van netejar la platja sinó que van arrasar amb la vegetació. Or dels objectius és que es declare un expedient de protecció per a evitar que aquests fets es tornen a produir.
PP i Compromís van presentar la moció en la qual s'urgeix a Costas i a la Direcció General de Ports a retornar la zona a l'estat que tenia abans dels treballs i que es garantisca la subsistència de l'ecosistema. El popular José Antonio Cristóbal va puntualitzar que la neteja s'havia d'haver fet de manera manual i no amb màquines mentre que Eva Ronda, regidora de Compromís, no va dubtar a afirmar que “una part de la societat i el nostre grup pensem que va ser un atemptat ecològic”.
Per a aclarir si es va produir una il·legalitat com l'apuntada per Ronda, la Fiscalia ha obert diligències, per la qual cosa va demanar la documentació que obra en poder de l'Ajuntament, incloent un informe del tècnic municipal. Tal com va manifestar la regidora de Transició Ecològica, Maite Pérez Conejero, “possiblement les actuacions van ser excessives” perquè el que es va demanar a Ports va ser que fera treballs de neteja i desbrossament. Segons va dir, era necessari a causa de l'estat d'abandó de la zona. I va assegurar sentir-se “molt tranquil·la”: “No vam agafar una motoserra sinó que li demanem a Ports que complira l'ordenança municipal”.
Encara que Gent de Dénia va donar suport a la proposta, el seu representant, Mario Vidal, va plantejar esperar que actue la Fiscalia abans de prendre una decisió. I la portaveu de Ciutadans, Susana Mut, va coincidir amb Vidal, afegint que considera que el que hi havia en El Raset no són dunes.