Dénia demana una zona de fondeig en la reserva marina
L'Ajuntament de Dénia ha plantejat diverses qüestions al director general de Medi natural i Animal, Luis Gomis, relatives a la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni. Entre elles la creació d'una zona de fondeig per a l'amarrament de les embarcacions de nàutica esportiva, ja que en l'actualitat només hi ha set boies entre la Punta Negra i la Torre del Gerro, quantitat insuficient per a les embarcacions que naveguen per aquesta àrea. En la reunió que ha mantingut aquesta setmana amb representants municipals a l'ajuntament, s'ha adquirit també el compromís de renovar el conveni per a la vigilància en la reserva marina, que han qualificat de “fructífera i efectiva”.
Des de fa uns anys, l'Ajuntament de Dénia, la Conselleria de Medi Ambient i la de Pesca i el port esportiu Marina de Dénia treballen de manera conjunta per a oferir un servei de control i vigilància de la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni. Conselleria gestiona també la incorporació de l'Ajuntament de Xàbia a aquest servei, que podria adherir-se al conveni.
Dénia aporta l'embarcació i el seu patró a través del Servei Ambiental Marí i de Pesca de la Regidoria de Medi Ambient, al qual acompanya un mariner de la Generalitat Valenciana. Marina de Dénia cedeix l'amarrament de l'embarcació de vigilància en les seves instal·lacions.
Una altra de les peticions plantejades per l'ajuntament ha estat la instal·lació d'un abalisament exterior per al perímetre de la reserva que senyalitzi de manera visible i efectiva els seus límits.
A la reunió amb el director general van assistir l'alcalde, Vicent Grimalt, la regidora de Medi Ambient, Sandra Gertrúdix, així com subdirector general de Medi natural i el director del Parc Natural del Montgó, José Antoni Hernánez.