Dénia presenta el full de ruta per a convertir-se en Smart City

Dénia presenta la hoja de ruta para convertirse en Smart City
  02/06/2021

Amb la finalitat de convertir-se en una Smart City, o el que és el mateix, una ciutat intel·ligent, Dénia ha presentat una hora de ruta encaminada a posar en marxa una sèrie d'actuacions aplicant les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que garantisquen l'equilibri entre un desenvolupament sostenible, la millora de la qualitat de vida dels seus ciutadans i la seua participació activa i una major eficàcia en la gestió dels recursos. El primer pas serà la posada en marxa d'una oficina tècnica municipal que coordine la implementació de les mesures Smart. La seua funció serà aconseguir que les accions proposades es facen realitat i donar continuïtat al projecte perquè, com ha dit l'alcalde, Vicent Grimalt, “no és un projecte d'una legislatura sinó de futur”.

Per a la creació de l'oficina tècnica contemplada en el Pla Director Dénia Smart City, que ha sigut presentat aquesta setmana a la corporació municipal, es compta amb la partida pressupostària de 100.000 reservada per a plans d'ocupació, segons ha explicat el regidor de Modernització, Paco Roselló. Es contractaran dos Agents de Desenvolupament Local (ADL) i dos administratius. Una de les prioritats, ha precisat l'alcalde, serà buscar les subvencions que es precisen per a aconseguir finançament i posar en marxa el pla. En el punt de mira estan els fons del pla de recuperació europeu Next Generation, als quals segons han indicat els tècnics redactors del pla estratègic, de l'empresa Aalto Consoltores, es pot optar en aquests moments.

El Pla Director Dénia Smart City té “caràcter transversal, integrador i adaptable”, ha remarcat Roselló, i implicarà la implementació de recursos TIC tant en els serveis públics com en els processos de governança local. Es divideix en quatre fases: anàlisi i diagnòstic (ja completada), per a detectar amb la participació de la ciutadania i els tècnics municipals les necessitats actuals de la ciutat des de la perspectiva tecnològica; una segona fase de definició d'objectius; una tercera de concreció d'accions a realitzar; i la quarta, que ofereix un esquema de govern per a realitzar el pla.

Entre els objectius que fixa el pla figuren l'impuls de l'administració electrònica, la potenciació de l'economia local amb el suport de les eines i la filosofia Smart o l'increment de l'eficiència dels serveis públics amb el desenvolupament de projectes tecnològics. Es prioritzen les propostes destinades a promoure el trànsit i la mobilitat intel·ligents, amb accions com l'aplicació d'elements intel·ligents a la gestió dels aparcaments i zones d'estacionament regulat; el replantejament dels horaris i connexions del transport urbà, la clara visualització de la informació per a la ciutadania i eines àgils i Smart per a la compra de bitllets, etc.; passos de vianants intel·ligents; o punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

<<< Tornar a la portada