Dénia presenta una campanya per al Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra les dones que fica la mirada en conscienciar els homes

Dénia presenta una campanya per al Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra les dones que fica la mirada en conscienciar els homes
  18/11/2022

 

  • La programació inclou als més menuts amb la lectura de la declaració institucional, representacions de  teatre i un concurs de dibuix

Amb el lema “Si eres home, acaba amb la violència masclista!”, l’Ajuntament de Dénia llança la campanya del 25N per la lluita per a  l’eliminació de la violència contra les dones.

Enguany, la Regidoria d’Igualtat ha posat, per primera vegada, el focus en els agressors i no en les víctimes. El regidor d’Igualtat i Diversitat, Javier Scotto, explica que la campanya “vol posar l’accent en el fet que acabar amb la violència és qüestió dels homes possessius, els agressors, els violents, els maltractadors, els opressors i els assetjadors”. Scotto realitza una crida als homes de Dénia per “resoldre la situació pandèmica de la violència de gènere, per trencar amb els estereotips, els discursos masclistes i amb qualsevol mena de violència física o psíquica”.

 

Les activitats començaran amb una programació per als joves. Entre el dilluns 21 i el dimecres 23 de novembre es posarà en escena l’obra de microteatre Crash Pum Zas Ñam Guau de la Asociación Cultural EseOesE Teatro amb la col·laboració de l’associació Matria per a l’alumnat de secundària.

El dia 21 comença també el període de participació en el certamen de dibuix a les escoles i instituts, el qual es tancarà el divendres 25 de novembre. Podrà participar l’alumnat d’educació primària i secundària.

El dimarts 22, a les 18 hores, a la Casa de Cultura tindrà lloc la xarrada “Sols sí és sí. Llei de garantia integral de la llibertat sexual”. El panell de ponents estarà compost per la delegada del Col·legi Provincial de l’Advocacia d’Alacant en el partit judicial de Dénia, Esperanza Tur; la inspectora de la Policia Nacional, Verónica Gómez Hurga; i el vicerector i professor de Departament de Dret Penal i Criminologia en la UNED, Juan Manuel Lacruz López. També es podrà seguir la conferència telemàticament. Per a assistir-hi, s’haurà de realitzar una inscripció prèvia en l’enllaç següent:

https://extension.uned.es/actividad/idactividad/28439.

 

El dijous 24, de les 16 a les 20:15 hores, tindrà lloc a la UNED Dénia una lectura parafrasejada de textos contra la violència de gènere. Aquest mateix dia, de les 20:15 a les 20:30 hores, es repartiran llaços violetes a l’entrada de la Casa de Cultura, seu del centre associat.

El divendres 25 de novembre, de 10 a 13 hores, els majors de la residència municipal Santa Llúcia realitzaran un mural amb l’ajuda de la dinamitzadora Alejandra de la Torre.

 

 

 

A la mateixa hora, però al carrer de la Via, tindrà lloc una ‘campanya de vacunació contra la violència de gènere’, organitzada per l’associació Matria.

 

A la una del migdia, a la plaça de la Constitució, es llegirà el manifest redactat pels joves de les escoles i els instituts de Dénia, la Xara i Jesús Pobre.

 

A les 18 hores, en els Magazinos de Dénia (carrer del Pont, 19) es parlarà de masculinitats en la xarrada “I tu, quin tipus d’home vols ser?”. La jornada estarà a càrrec d’Aina Penyarroja Donet, treballadora social i doctora en el programa d’Estudis i Investigació sobre les Dones, Feministes i de Gènere per la Universitat Miguel Hernández d’Elx  i Alejandro Lux de Haro, treballador social i especialista en Masculinitats, Igualtat i Gènere.

 

El dissabte 26, a les 20 hores, el Centre Social acollirà l’obra El palau de Parèmia, interpretada per la companyia de teatre Tarannà, dirigida a tots els públics. L’entrada és gratuïta.

 

El diumenge 27, a les 19 hores, es projectaran en l’auditori del Centre Social el documental Flores para Concha i el llargmetratge Una joven prometedora. L’associació Matria col·labora en l’activitat.

 

El dimecres 30 de novembre, a les 9 del matí se celebrarà una jornada formativa per aprendre sobre com atendre a dones en situació de prostitució, a la Casa de la Cultura de Xàbia. L’activitat està organitzada per la Xarxa Comarcal d’Igualtat de la Marina Alta i està dirigida per al personal tècnic especialitzat.

 

Per finalitzar, el diumenge 4 de desembre es projectarà a les 19 hores en el Centre Social el curtmetratge documental Mariama, activitat en la qual col·labora Matria.

 

<<< Tornar a la portada