Dénia reurbanitzarà la Glorieta per a convertir-la en un espai exclusivament peatonal

Dénia reurbanizará la Glorieta para convertirla en un espacio exclusivamente peatonal
  17/07/2020

L'alcalde confirma que el carrer Marqués de Campo seguirà tallat al trànsit 

L'equip de govern avança en els seus plans per a convertir en zona de vianants el centre de Dénia. Ahir va presentar el projecte de reurbanització de la Glorieta, que pretén convertir-la en una plaça d'ús públic i sense cotxes. També es faran obres de remodelació en diversos carrers pròxims, com Cop, Ramón y Cajal i el Carreró de Morand. En una segona fase, es realitzaran millores en el ferm del carrer Marqués de Camp i es canviaran les llums actuals per tecnologia led.

L'alcalde, Vicent Grimalt, va reiterar que Marqués de Camp continuarà sent per als vianants i que no hi ha volta arrere a la situació anterior, en què es permetia el trànsit excepte els caps de setmana o en altres circumstàncies, com la celebració de festes o les vesprades dels estius. Grimalt anuncia que es regularan el passe al carrer per a la càrrega i descàrrega de comerços i negocis d'hostaleria o per a l'accés dels veïns. 

Els projectes de la Glorieta i de Marqués de Camp es presentaran al Pla Planifica de la Diputació Provincial. El pressupost total de licitació ascendeix a 1,3 milions d'euros, dels quals la Diputació podria subvencionar fins a un 55%. 

Segons l'alcalde, aquestes actuacions urbanístiques contribuiran a fer del centre de Dénia “un anell per als vianants, còmode per a les persones, que connecte el patrimoni cultural i històric”, com a museus, esglésies o la biblioteca municipal. Així mateix, Grimalt afirma que és “un procés que no pot parar-se fins que aconseguim una ciutat moderna i sostenible, pensada per a les persones”.

És un dels punts principals del programa de govern dels socialistes, tal com ha recordat la regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll, qui ha incidit en què Dénia segueix la línia d'altres ciutats espanyoles i europees a l'hora de recuperar espais per al públic.

Quant a la Glorieta del País Valencià, la regidora ha explicat que l'objectiu és “posar en valor aquest espai històric ”. El projecte encara no està redactat però en la memòria valorada es planteja donar a la plaça una 

geometria el·líptica, ampliant la vegetació natural central amb espècies autòctones i arbres que donen ombra. Es proposa mantindre la seua característica rajola massissa roig i el paviment petri de la zona central, eliminant la presència de vehicles, una mesura que es va posar en marxa fa unes setmanes.

Subscriu-te!