Donya Ramona tindrà una plaça en el cor del Centre Històric de Xàbia

Doña Ramona tendrá una plaza en el corazón del Centre Històric de Xàbia
  22/10/2021

El departament de Cultura ha proposat dedicar a Ramona Fernández de Palència, coneguda com a Donya Ramona, l'espai públic situat entre el Mercat Municipal i l'Església de Sant Bartolomé, al costat de la plaça Celestino Pons. Fernández de Palència ja va ser distingida l'any 2011 amb el premi 9 d’Octubre a la solidaritat pel seu caràcter altruista i activisme social, dedicant el seu temps i capacitat d'ajuda a millorar la vida d'aquelles persones que més el necessitaven.

Donya Ramona va ser una lluitadora incansable, i va dedicar un gran esforç per a aconseguir l'obertura del Centre de Dia de Xàbia. A més coloboró estretament amb les parròquies, sempre fidel a les seues conviccions morals i religioses, i va fomentar entre els joves l'educació i la formació en valors. El seu caràcter extravertit li va portar a formar part de les primeres associacions de mares i pares d'alumnes, així com a impulsar diferents associacions, entre les quals mereix un esment especial la Confraria de Dones de Jesús de Nazareno.

Ramona Fernández de Palència va nàixer a Villena i va arribar a Xàbia després de casar-se amb Juan Bover, amb qui va formar una gran família. Va morir al febrer de 2020, als 92 anys, deixant una profunda petjada en la societat xabiera.

L'Ajuntament de Xàbia, amb la intenció de reivindicar la seua persona i donar-la a conéixer a les generacions futures com a referent i persona exemplar, ha pensat dedicar-li un espai públic perquè la seua personalitat i les seues accions continuen presents en la memòria col·lectiva.

La proposta, validada per unanimitat en la comissió informativa de Cultura, es traslladarà ara al ple. La intenció és assignar el nom de Plaza de Ramona Fernández de Palència a la placeta annexa a la plaça Celestino Pons, que actualment té la denominació de Plaza del Pintor Sorolla, en ple cor del Centre Històric.

<<< Tornar a la portada