Els usuaris rebran recompenses sostenibles o socials, com col·laborar amb el Banc d'Aliments, cada vegada que reciclen en aquestes màquines
Les estacions marítimes de Baleària a València i Dénia ja compten amb màquines que recompensen als ciutadans cada vegada que es reciclen en elles lates i botelles de plàstic. Això és possible gràcies a l'aposta de Baleària per RECICLES, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) desenvolupat per Ecoembes que premia el compromís ciutadà amb el reciclatge a través d'incentius sostenibles i socials.
D'aquesta manera, ambdós estacions marítimes de Baleària converteixen els dos ports en els primers del país amb aquestes màquines, que faciliten el reciclatge als passatgers que passen diàriament per aquestes localitzacions, els qui, a més, rebran incentius sostenibles o socials cada vegada que ho facen. Així, als beneficis ambientals derivats del reciclatge, com és la circularitat dels envasos -que tornen a convertir-se en nous envasos o productes després del seu reciclatge- ara se sumen els beneficis socials i de caràcter solidari que atorga RECICLES. En el cas de les màquines situades en els espais de Baleària aquests beneficis es tradueixen en ajudes per al Banc d'Aliments.
A més, d'altra banda, aquest Sistema de Devolució i Recompensa ja està funcionant a la ciutat de València a través dels contenidors grocs del carrer i de màquines situades en mercats i dependències municipals. Cal destacar que, en tots els casos el sistema estableix un límit setmanal de punts que els ciutadans reben en reciclar per a fomentar un consum responsable i racional de llandes i botelles de plàstic de begudes.
"La instal·lació d'aquestes dues màquines, tan sols uns dies després que RECICLES haja començat a funcionar a València, reflecteix que es tracta d'una regió que treballa per aconseguir els ambiciosos objectius en matèria de reciclatge marcats per la Unió Europea" declara sobre aquest tema Xavier Balaqué, gerent d'Ecoembes a la Comunitat Valenciana, qui també agraeix a Baleària "la seua aposta per aquest nou sistema, que evoluciona l'hàbit del reciclatge, fortament implantat al nostre país, situa als ports de València i Dénia com a exemples d'innovació al servei de l'economia circular".
Per la seua part, el director general de Baleària, Georges Bassoul, assenyala: "Col·laborem des de fa molt temps amb Ecoembes per a impulsar el reciclatge en els nostres vaixells i estacions marítimes. A més, cal destacar que usem materials biodegradables en les nostres cafeteries i restaurants i realitzem projectes d'economia circular. Ara, aquesta nova col·laboració va més enllà ja que aquest projecte té una fi solidària darrere".
Per a fer ús de la màquina de RECICLES els ciutadans només han de connectar-se a la webapp, escanejar el codi de barres de l'envàs que volen reciclar i depositar-lo en una de les màquines.