L'Ajuntament del Verger encarregarà un informe de conservació més exhaustiu de la part antiga del cementiri

  • El Ayuntamiento de El Verger encargará un informe de conservación más exhaustivo de la parte antigua del cementerio
  • El Ayuntamiento de El Verger encargará un informe de conservación más exhaustivo de la parte antigua del cementerio
  21/10/2022

L'equip de govern del Verger ha comparegut davant l'assemblea convocada arran de la polèmica generada al voltant dels informes tècnics que avalaven la declaració com a ruïna de 319 nínxols de la part més antiga del cementiri municipal.

L'alcalde, Juan Chover, ha pres la paraula davant del centenar d'assistents per confirmar que l'Ajuntament preveu encarregar un informe de conservació més exhaustiu que avaluï els costos d'una programació temporal per rehabilitar els de la zona antiga i una adaptació a la normativa per tal que al final siguin els ciutadans els que triïn entre les diferents opcions en una altra assemblea posterior. En això, ha reconegut que els informes precedents del tècnic municipal i d'un altre extern no han comptat amb cap valoració econòmica de la rehabilitació integral i l'adaptació a normativa, a més d'un examen exhaustiu d'interior dels nínxols.

 

AVALUAR EL COST D'UNA REHABILITACIÓ I L'ADAPTACIÓ A LA NORMATIVA

 

Tot i això, ha desmentit que “en cap moment s'ha dit que s'enderrocarà en poc temps i que d'avui per demà es queden sense nínxols, com tampoc que les famílies propietàries dels d'aquesta zona hagin de pagar cap cost extraordinari sigui la solució que sigui, reubicacions incloses”.

Chover ha atribuït la controvèrsia a “un problema de comunicació, que ha estat augmentat per l'efecte de les xarxes socials, perquè la veritat és que hem heretat una patata calenta després de molts anys on la manca de manteniment ha causat un deteriorament que per solucionar-se necessita una costosa rehabilitació o la demolició i la nova construcció d'aquesta part, que és per la qual els tècnics havien optat a fi del cost més baix”.

 

LA DECISIÓ EN MANS D'UNA ASSEMBLEA POSTERIOR

 

Per a l'alcalde “la voluntat de l'Ajuntament és garantir la seguretat i el correcte manteniment de les instal·lacions, preservant al màxim possible el patrimoni vergerí i la dignitat de totes i tots els enterrats al cementiri”.

Tot seguit ha obert un torn de paraula als assistents en què aquests han abordat diferents qüestions plantejades en algunes de les al·legacions presentades com la modificació de la propietat perpètua d'alguns nínxols a una concessió per 50 anys a conseqüència del decret sobre la matèria publicat pel govern central el 2018, la necessitat de preservar aquest pavelló com a patrimoni, el canvi dels enterrats sense família amb l'opció d'habilitar un columbari d'urnes on dipositar les restes que tinguin la identificació de cadascun, a fi de que ocupin menys espai.

.

.

<<< Tornar a la portada