L'Ajuntament dels Poblets crearà tres noves zones verdes a la Partida Gironets i la platja de l'Almadrava

El Ayuntamiento de Els Poblets creará tres nuevas zonas verdes en la Partida Gironets i la playa de l’Almadrava
  10/02/2023

L'equip de govern dels Poblets ha projectat la creació de tres noves zones verdes a les zones Gironets, platja Almadrava i Gironets 10, a fi d'eradicar la progressiva degradació d'aquests espais.

“La iniciativa preveu finançar-se amb aproximadament 250.000 euros de fons propis per solucionar d'una vegada el problema de salubritat que tenim al terme municipal ja que aquests enclavaments, enmig de la urbanització d'aquestes zones, han esdevingut des de fa temps un femer”, ha explicat l'alcaldessa Carolina Vives.

 

REVERSIÓ D'ÚS DE LA PARCEL·LA MÉS GRAN

 

Segons detalla, la més gran de les parcel·les, que compta amb una superfície d'uns 10.000 metres quadrats a l'accés nord-est des de la platja de l'Almadrava fins al nord del nucli urbà, va ser adquirida per l'Ajuntament al seu moment per tal de cobrir futures necessitats educatives. Tot i això, Vives especifica que en desistir del Pla General d'Ordenació Urbana es troba lliure d'afecció per part de l'administració, per la qual cosa l'Ajuntament ha sol·licitat a la Conselleria d'Educació la devolució de l'ús per dur a terme l'execució del projecte de zona verda.

El canvi de criteri va comportar les gestions oportunes de l'equip de govern davant la Conselleria d'Urbanisme, fins a obtenir la llum verda a aquest emplaçament definitiu per tal de procedir a la demolició de la infraestructura educativa preexistent i la construcció de la nova, per a la que han estat consignats 3,8 milions d'euros per part de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport a l'últim trimestre de 2022, la qual, a banda, ha delegat el procés de licitació a l'Ajuntament.

Tot això, segons especifica, ha suposat que amb el pas dels anys la parcel·la en qüestió hagi estat emprada pels desaprensius com a lloc d'abocament il·legal de runes i altres matèries de rebuig que des de l'actual equip de govern han intentat combatre.

 

ESCOMETRE EL SANEJAMENT D'ARREL

 

Aquest fet, que ha resultat constantment infructuós malgrat l'esforç i els recursos emprats tant per sancionar els infractors com per retirar els abocaments, ha decidit a l'actual executiu que presideix Vives a sol·licitar a la Conselleria d'Educació la reversió dels terrenys en qüestió per emprendre arrel el sanejament dels mateixos amb l'habilitació d'un jardí, una zona de jocs per a nens i una altra d'esbarjo per a mascotes, amb el consegüent pàrquing limítrof.

El mateix criteri s'ha estès també a les altres dues les parcel·les “per tal de comptar amb uns espais que, a més de millorar la imatge del municipi i evitar molèsties als veïns amb propietats confrontants a aquests terrenys, facilitin la convivència i integració entre ciutadans, residents i visitants”.

Una altra de les mesures en aquest sentit comporta també l'encintat de les voreres d'algunes parcel·les situades a l'accés a la població pel carrer 26 de Gironets i Marjaletes fins als horts urbans.

 

 

<<< Tornar a la portada