L’Ajuntament presenta les polítiques i objectius en matèria de joventut per a aquesta legislatura
Segons l’alcalde “la pròxima obertura de l'Espai Jove obrirà un ventall d'oportunitats i noves propostes”
L'alcalde d'Ondara, José Ramiro, acompanyat pel tècnic de joventut Pedro Gil i per la tècnica de municipalització de l'IVAJ, Alicia Serer, ha presentat les polítiques i accions en matèria de Joventut que impulsa l'Ajuntament d'Ondara en la present legislatura
La presentació ha estat efectuada a les portes de l'edifici Espai Jove -les obres del qual estan a punt de culminar- que, segons han remarcat, suposarà un punt d’inflexió en la dinàmica a l’hora d’oferir que noves oportunitats perquè les persones joves puguen gaudir de tota l'oferta que s'està planificant des de l'àrea de Joventut.
Entre els projectes que s'estan duent a terme actualment des d'aquest departament, destaca la realització del Pla Local de Joventut 2019-2023, que es porta a terme gràcies al personal que s'ha incorporat al departament de joventut a través del Pla de municipalització finançat per l'IVAJ. Segons ha explicat la tècnica Alicia Serer, en el referit PLJ, durant aquest exercici 2021 es realitza la fase de recopilació d'informació i entrevistes a joves per a conèixer els interessos i les necessitats de la joventut ondarenca, en col·laboració amb l'IES Xebic.
En concret, han confirmat que enguany es preveu posar en funcionament el programa La xicalla pren la paraula pensat per a donar participació als xiquets i les xiquetes d'Ondara mitjançant un Consell Local d'Infància i Adolescència (CLIA). En això han concretat que d'aquesta proposta ja s'han donat els primers passos en 2020 amb la creació del seu reglament, que va ser aprovat per unanimitat del ple de l'Ajuntament. També es preveu treballar la participació d'aquelles persones que no puguen formar part del CLIA, fent un pas més a la participació del tècnic de joventut en les reunions de delegats i delegades de l'IES Xebic.
OCI EDUCATIU
Pel que fa a l’oci educatiu, l'àrea de joventut preveu realitzar almenys una activitat d'oci educatiu mensual per a adolescents i joves d'entre 11 i 16 anys, el que es vindrà a sumar a l'activitat diària de l'Espai Jove com a espai de socialització i trobada entre joves de totes les edats, amb els diferents recursos que aquest oferirà. Açò ha estat detallar pel tècnic de joventut, Pedro Gil, per a anunciar que una vegada comence a funcionar l'Espai Jove es realitzaran tallers d'interès per a joves amb temàtiques concretes com ball, art urbà, còmic i il·lustració o altres, partint dels interessos dels i les joves. Quant a un altre tipus d'accions a realitzar, s’ha previst l’impuls al II Taller de Tècniques´d'Estudi, després de la bona acceptació de la primera edició, realitzada al 2020.
A banda, han informat que al llarg de l'any s'ha planificat també impulsar un Grup Actiu de Joves per a realitzar tasques de voluntariat Medi Ambiental, amb la creació d'una borsa de voluntaris. Així mateix, es pretén també donar visibilitat als Joves Talents d'Ondara, per a donar a conèixer a través de la Regidoria d'Infància, Adolescència i Joventut els èxits aconseguits per ondarencs en edat juvenil, així com donar-los difusió en xarxes socials perquè servisquen de referent.
Respecte a l'apartat d'informació juvenil, han apostat per la creació d’una web específica de Joventut, vinculada a la de l'Ajuntament; així com un canal de difusió d'Informació via Whatsapp i Telegram; complementa amb una revista mensual online digital, recopilant informació per a la joventut.