El departament de Salut de Dénia torna a ser de gestió pública amb falta de personal per a garantir una assistència de qualitat
Des del dijous, l'Hospital de Dénia i els centres de salut de la Marina Alta tornen a ser de gestió pública després de quinze anys en mans d'empreses privades. La Conselleria s'ha fixat l'objectiu que la reversió de la sanitat pública a la Marina Alta siga “ordenada i sense incidències”. Però hi ha un repte important: cobrir les 2.000 places laborals, que s'han creat per a poder afrontar esta nova etapa amb èxit.
La Conselleria ha creat 300 llocs nous de treball en el Departament de Salut de Dénia, als quals s'unixen 287 places de personal estatutari i els 1.382 treballadors procedents de l'empresa Marina Salut, als quals ha subrogat. Però, com ha reconegut el conseller Marcià Gómez, la situació actual, per la falta de metges i sanitaris disponibles, impedix cobrir totes les places i fins i tot augmentar-les, quan siga possible. Gómez ha aclarit que és un problema alié al seu departament i que de moment impedix comptar amb el personal necessari i reforçar l'àrea d'Atenció Primària.
La inversió prevista per a assumir estos costos ascendix a més de 92 milions d'euros en 2024.
Una representació de la Conselleria, amb Marcià Gómez al capdavant, va estar el dijous a l'Hospital de Dénia per a escenificar el canvi de gestió. Allí va mantindre una reunió amb el nou gerent, José Félix Quintero; el director econòmic, Rafael Ortega i professionals del centre. Darrere del conseller es va projectar el nou logotip del Departament de Salut de Dénia, una vegada que s'han retirat les referències a l'anterior empresa que figuraven en els cartells del centre.
Gómez va destacar la labor del seu equip, que segons va apuntar ha treballat per a aconseguir que el procés de transició transcórrega de forma “planificada, rigorosa, tranquil·la i ordenada des del punt de vista logístic, de la infraestructura i del personal, així com amb plenes garanties per a la seguretat assistencial dels pacients”.
Va subratllar a més que “el principal objectiu és oferir la millor atenció sanitària possible a la ciutadania”.
D'altra banda, va assegurar que no es no condonarà deute a Marina Salut, afirmant que “ni un euro que siga dels valencians deixarà de ser dels valencians”.
El conseller va explicar que s'està treballant en un marc normatiu per a homogeneïtzar el règim jurídic de tots els treballadors així com per a “racionalitzar i equiparar les seues condicions”. L'objectiu és que els professionals dels departaments de salut que passen a gestió directa, els de Dénia i Manises, i que siguen subrogats, compten amb el mateix règim jurídic que la resta de personal de la sanitat pública. Va puntualitzar que “no permetrem que en el sistema sanitari públic hi haja professionals de primera i de segona perquè tots són iguals, no com va succeir amb el personal d'Alzira i Torrevieja per les decisions que va prendre el Botànic”. No obstant això, va advertir que l'homogeneïtzació i homologació dels treballadors “és un tema difícil”, encara que des de la Conselleria es treballarà perquè tire avant.