El dinar de quadrilles es postula com a plataforma de germanor per a encarar les festes patronals d'El Ràfol d'Almúnia

El dinar de quadrilles es postula com a plataforma de germanor per a encarar les festes patronals d'El Ràfol d'Almúnia
  19/08/2017

La presentació dels festers 2017 ha donat el tret d’eixida oficial al programa

 

El Dia de les quadrilles han posat el colorit i l’ambient a l’inici de les festes patronals d’El Ràfol d’Almúnia amb un dinar, després de que el pregó de Jos Penny, amenitzat per la xaranga Toca’t un ou, haja donat el tret d’eixida oficiosa al programa. I es que la entrada en l’agenda festera ha tingut enguany caràcter oficial amb la espectacular presentació de la comissió de festes 2017, que ha estat dirigida per Alfredo Llodrà.

Penny ha fet menció en el seu parlament al reclam que suposen les festes per a reivindicar el ser rafolenc com un estil de vida. En això s’ha posat a ella mateix com a exemple, per afirmar que “la gent del Ràfol naixem on ens dona la gana, perquè el Ràfol és tan gran com la mentalitat dels seus veïns, que van acollir fa prou anys a una galeseta que allà anava amb les seues dos coletes, que barrejava l’anglès i el valencià com podia, i van fer que es sentirà com a casa des del primer dia”.

Així mateix ha proposat gaudir al màxim les festes, amb un brindis per tot el que les fa especials, de la mateixa forma que, al seu judici “ho fa l’aigua llimó de la plaça al costat d’un mojito en una platja caribenya, l’embotit de la vila davant els frankfurts d’Alemanya, el llavador front a la Gran Muralla xinesa, o els bancals del terme davant un passeig per Venecia”, com a enumeració dels països i les cultures que ha recorregut.

 

RECEPCIÓ DE L’EQUIP DEL TRIPLET

 

A partir d’aquest tret d’eixida, que ha tingut com a preàmbul la recepció de l’equip de futbet Stylos-Ràfol per la corporació municipal a conseqüència de la consecució del triplet durant la temporada 2016-2017, la primera part de les festes ha convertit els carrers del poble en un lloc de retrobament dels rafolencs que amb motiu dels festejos en honor a Sant Francesc de Paula retornen al municipi. La major part d’ells han compartit tertúlia, música i animació amb els residents habituals al voltant d’actes com els sopars populars, els esports, la cordà i el ja tradicional trofeu de subhastat. El joc de cartes ha donat pas a la part solemne de les festes, iniciada amb la tradicional ofrena de flors a la verge, per a donar pas a les solemnitats religioses en honor al patró.

L’epíleg fester 2017 tindrà lloc hui dissabte amb la següent agenda:

 

DISSABTE 19

- A les 11.30 h.: Carretons en la plaça del poble.

- A les 19.30 h.: Desfilada de carrosses i comparses acompanyades per la xaranga Toca’t un ou i la batucada Ondarattack.

- A la 1 h.: Final de festa a càrrec de l’orquestra Montecarlo en el poliesportiu.

 

FOTOS: GAVILÀ FOTOGRAFIA

 

¡Suscríbete!