L'equip de govern de Dénia no donarà marxa enrere en la peatonalització de Marqués de Campo

  • El equipo de gobierno de Dénia no dará marcha atrás a la peatonalización de Marqués de Campo
  • El equipo de gobierno de Dénia no dará marcha atrás a la peatonalización de Marqués de Campo
  30/09/2020

Comerciants, hostalers i veïns expressen el seu malestar per la forma en què s'ha aplicat la mesura sense oferir alternatives i demanen que es faça de manera escalonada 

El carrer Marqués de Camp continuarà sent peatonal tots els dies, segons ha confirmat l'alcalde, Vicent Grimalt, en una reunió amb representants dels comerciants, hostalers, el Mercat Municipal i l'associació de veïns. L'equip de govern els ha transmés que seguirà avant en els seus plans per a la "recuperació d'espais públics", igual que estan fent altres ciutats europees, i que per tant de Marqués de Campo no donarà marxa arrere amb el tancament definitiu al trànsit del carrer. 

L'alcalde i els regidors Javier Scotto i Maria Josep Ripoll han insistit que la conversió en zona de vianants de Marqués de Campo i la Glorieta del País Valencià ja s'havia estudiat però s'ha accelerat amb motiu de la pandèmia amb la finalitat de "garantir la seguretat dels vianants en dos espais públics amb molta densitat de mobilitat i de vetlar per la seguretat de les persones a les terrasses dels establiments hostalers i en les cues d'accés als comerços i entitats bancàries de la zona", segons un comunicat oficial.

Comerciants, hostalers, veïns i venedors del mercat municipal han expressat el seu malestar per la forma en què s'ha aplicat el tancament de Marqués de Campo i han demanat que es reconsidere i que es realitze de manera gradual perquè no causar tants perjudicis com fins ara. Sobre aquest tema, han comentat que s'han notat un descens en l'afluència de gent i que molts comerços han perdut clients. Però, segons han assenyalat, el pitjor arribarà quan deixe d'haver-hi turistes, per la qual cosa molts negocis podrien tancar les seues portes.  A més, han plantejat el problema dels accessos de persones amb mobilitat reduïda o per a traslladar estris pesats a domicilis o estableecimientos, al que Scotto ha assegurat que "la dinàmica de càrrega i descàrrega està dissenyada amb la Policia Local perquè es faça de manera segura i eficaç i que l'accés amb un vehicle als habitatges per causa justificada també es garantirà". Per a això, s'ha de sol·licitar permís per telèfon a la Policia Local i si es tracta d'una emergència, es donarà immediatament.

La reunió, celebrada aquest dimecres, ha conclòs sense acords i amb el missatge de l'alcalde que amb el temps "la valoració final serà positiva, igual que ha passat en altres zones de la ciutat que hem recuperat per als vianants”.

Subscriu-te!