El gimnàs de la piscina d’Ondara presenta un innovador programa d’activitat física oncològica

  • El gimnàs de la piscina d’Ondara presenta un innovador programa d’activitat física oncològica
  • El gimnàs de la piscina d’Ondara presenta un innovador programa d’activitat física oncològica
  25/04/2024

El gimnàs de la piscina municipal d'Ondara, gestionat per l’empresa municipal SINMA, que ha obert recentment les seues instal·lacions desenvoluparà el primer Programa d'Activitat Física Oncològica en la Marina Alta de l'Associació Espanyola Contra el Càncer.

La iniciativa, s’ha presentat públicament aquesta setmana per part dels   representants de l'Ajuntament d'Ondara, de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, de la Universitat d'Alacant i del departament de Salut de la Marina Alta, com a entitats col·laboradores. En concret, han fet acte de presència, l’alcalde, José Ramiro; el regidor d'Esports, Lluís Fornés; el de Sanitat, Jordi Ruíz, el delegat de SINMA, Jordi Dominguis; junt al gerent d’aquesta empresa pública, Juan Femenia;; el catedràtic de la Universidad d'Alacant encarregat del projecte, José Antonio Pérez Turpin; el gerent del Departament de Salut de Dénia, José Félix Quintero; la coordinadora del Cemtre de Salut d’Ondara, Pilar Muñoz; la, psicooncóloga de la Marina Alta, Miri González Picó, a més de la presidenta de la Junt Local de la l’AECC al front d’una nodrida representació del col·lectiu, junt al  gerent provincial, Juan Lledó Quirant.

 

COL·LABORACIÓ DE L’AJUNTAMENT, LA UNIVERSITAT D’ALACANT I LA AECC

 

Tots ells s’han congratulat de que gràcies al conveni subscrit entre l’AECC i l'Ajuntament d'Ondara a través de l’empresa SINMA, s'oferiran les instal·lacions, ubicades en la part superior del recinte del pavelló i piscina municipal, i que s'han dotat de maquinària i tot tipus de millores en les últimes setmanes. En particular, el gimnàs de la piscina, que està obert als usuaris de la piscina municipal, acollirà des d'ara un servei gratuït d'exercici físic oncològic.

 

DOS DIES A LA SETMANA EN HORARI MATÙTÍ EN GRUPS DE 6 PERSONES

 

A banda, han assenyalat que Ondara és la segona població que acollirà aquest servei a nivell provincial, el qual serà desenvolupat en principi dos dies a la setmana en horari matutí, completament gratuït, en grups de sis persones, encara que en funció de la demanda, es preveu s'ampliaran el nombre de jornades donat que va dirigit a pacients oncològics de tota la comarca de la Marina Alta. Aquesta circumstància fa que recaiga en els  oncòlegs la derivació directa als pacients que consideren, per tal de rebre aquest servei, que, de moment començarà prestant-se per a 12 usuaris, en dos grups.

Des de l'Associació Espanyola Contra el Càncer a Ondara s’ha donat les gràcies a l’Ajuntament d’Ondara per la cessió d’aquestes instal·lacions, per a significar que “la pràctica d'exercici físic és una ferramenta important en la prevenció i tractament del càncer, perquè a més de prevenir la malaltia, també ajuda a millorar els efectes associats als tractaments”. Amb això han incidit en que el programa a impartir a la piscina municipal ondarenca, està dissenyat específicament per a pacients oncològics en tractament, i comptarà amb la participació de professionals en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, els quals oferiran classes gratuïtes d'exercici físic oncològic acompanyades de sessions de seguiment individualitzat.

Segons han apuntant, l'objectiu primordial d'aquest programa és mitigar els efectes secundaris del tractament, com la fatiga, així com millorar la capacitat cardiovascular i la composició corporal de cada pacient -incloent la recuperació de massa muscular o la reducció de greix-, alhora que s'aborden aspectes funcionals com a dolors articulars o limitacions físiques, contribuint així a promoure un estil de vida saludable i millorar la qualitat de vida dels pacients.

 

<<< Tornar a la portada