El govern de Pedreguer aprova una pujada de la taxa de fem per fer front a millores del servei d’escombraries i neteja
L’oposició vota en contra i censura que es faça en plena crisi de la pandèmia
El ple de Pedreguer ha aprovat aquest dijous una modificació de l'ordenança reguladora de la taxa de recollida d’escombraries, que comportarà una pujada del rebut de 16 euros anuals per a les vivendes del casc urbà i de 10 euros per a les casetes i urbanitzacions (23% i 11%, respectivament). “No és plat de bon gust, però és l'única manera d'oferir la millora que demanda la ciutadania i les prestacions que exigeixen les instàncies estatals i europees”, assenyalen des del govern, que recorden que l'actual contracte data de fa 7 anys "de manera que està totalment desfasat i no compleix amb les necessitats del municipi". Per la seua part l’oposició ha votat en contra de la proposta i censura que es produïsca en plena crisis de la pandèmia.
El govern de Compromís defén la postura ja que el nou servei comportarà importants millores, com ara 11 treballadors més, separació i arreplegada de fraccions que abans no és contemplaven, sistema d'identificació de cubells, i recollida específica porta a porta dels grans productors, entre d’altres. Entre les millores figura també un sistema d’identificació d’elements de dispositiu de residus per tal d’assolir els objectius de gestió i control exposats als plecs -sensors electrònics vinculats a unitats familiars-, a més dels equips de lectura d’aquests sensors.
Per la seua banda, des de la regidoria d'Hisenda de l'Ajuntament de Pedreguer, s'ha assenyalat que amb aquesta modificació també s'actualitzen les taxes de comerços i indústries. Amb la taxa actual, els ingressos no aplegarien a finançar ni el 40% del cost del servei. La taxa anterior cobria el 83% del cost del servei, mentre que amb la nova proposta es frega el 70%, i de la resta, vora 300.000 euros els assumirà directament l’Ajuntament.
L’oposició ha rebutjan en bloc la proposta. Des de la CUP es va recordar en el ple que la seua formació es va oposar des d’un principi a aquest contracte i que mantenen la seua aposta per una gestió directa i pública del servei. D’haver estat així, el govern tindria capacitat per a decidir com i quan fer la pujada, i no haver d’assumir-la ara en plena crisi de la pandèmia.