L'Hospital San Carlos de Dénia obri un nou centre de fisioteràpia avançada
Les instal·lacions compten amb quatre boxs i tota l'aparatología per a atendre patologies com a cervicàlgia, dorsàlgia, ciàtica, entre altres.
L'hospital San Carlos de Dénia del Grup HLA ha posat en marxa un nou centre de fisioteràpia avançada. Aquesta ampliació forma part del projecte de reforma i ampliació de les seues instal·lacions i cartera de serveis. La nova zona de fisioteràpia compta amb quatre amplis boxs amb llitera, sala d'espera i tota l'aparatología necessària per a atendre patologies com la cervicàlgia, dorsàlgia, ciàtica, lumbàlgia, esquinç de turmell i genoll, pròtesi de genoll i maluc, entre altres.
Paula Pastor, coordinadora de l'equip de fisioterapeutes explica, “que els mitjans i tècniques emprats en fisioteràpia són molt variades i fins i tot poden determinar el tipus de teràpia física que es pot utilitzar. Es divideixen principalment en tècniques de teràpia manual i tècniques mitjançant eines físiques o naturals”.
La massoteràpia és una de les tècniques més emprades pels professionals del centre. Aquest mètode inclou diverses modalitats relacionades amb el massatge, com pot ser el massatge terapèutic o el massatge esportiu o tècniques com el drenatge limfàtic manual terapèutic i tècniques manuals neuromusculars.
Entre altres de les tècniques més utilitzades destaca la magnetoterapia. “Aquesta tècnica desenvolupa els seus tractaments mitjançant camps electromagnètics. La funció que presenta és la regeneració del teixit ossi amb més rapidesa, alleuja els símptomes de l'artrosi i s'obté una disminució de la inflamació de la zona tractada”, explica Pastor.
Per part seua, Adrián Tedesco, un dels fisioterapeutes de l'equip explica, “que la punció seca és una de les tècniques més sol·licitades en els últims anys és la punció seca. És mínimament invasiva i està indicada principalment per al tractament del múscul associat a un nòdul hipersensible localitzat dins d'una banda tibant de fibres musculars també anomenat punt gallet. Es realitza mitjançant la utilització d'agulles d'acupuntura. L'objectiu és generar un microtrencament en l'estructura de les fibres musculars la qual generarà una inflamació i un augment de l'aportació sanguínia a la zona per a així disminuir o eliminar el dolor, en definitiva, relaxar el múscul”.
Altres tècniques que s'utilitzen en el centre són l'electroestimulació, els ultrasons, l'exercici terapèutic o la neuromodulación amb pointer.
L'hospital San Carlos també compta amb el servei de fisioteràpia a domicili. El seu encarregat, Jonathan Camino explica “que aquesta modalitat garanteix l'assistència a aquells pacients amb problemes de mobilitat que els impedeix traslladar-se fins al centre.
Un altre dels integrants de l'equip, Sergi Roig, assenyala que “a l'hospital hi ha pacients ingressats que han passat per quiròfan per a, per exemple, posar-los una pròtesi de genoll o de maluc com uns altres que han patit un ictus o que tenen problemes renals o pulmonars. Aquests pacients necessiten del servei dels fisioterapeutes i som nosaltres els que ens desplacem a les habitacions per a realitzar la sessió”.
L'especialitat de fisioteràpia té una estreta relació amb el metge rehabilitador qui treballa alineat amb la coordinadora dels fisioterapeutes perquè la rehabilitació del pacient es done de la manera més completa i global possible.
L'horari del nou centre de fisioteràpia és de dilluns a divendres des de les 8.30 h fins a les 14.30 h i des de les 15 a 21 h.