El jardí cultural i sostenible de l'IES Sorts de la Mar
L'IES Sorts de la Mar desenvolupa enguany la segona fase del projecte del lardín cultural i sostenible. Aquest programa, finançat amb un pressupost de 18.300 euros d'inversió de la Conselleria d'Educació, permet que els alumnes facen tasques de sembra i botànica en un espai d'uns 2.000 m².
Un dels objectius d'aquest programa d'innovació és la creació d'un museu viu, en el qual es fa un recorregut històric i geogràfic pels diferents mètodes d'agricultura i ecosistemes, posant sempre la mira en la tradició mediterrània i, sobretot, la valenciana. Aquesta informació es pot conéixer amb cartells amb codis QR. A més, s'incentiven les classes ‘obertes al cel’, que consisteixen a traslladar les lliçons fora de les aules, en el bosc natural mediterrani de carrasques, els parterres històrics, la zona d'escalada, l'espai d'escenari, el triangle del teorema de Pitàgores o l'oasi de les papallones.
Per a conéixer les diferents accions que es venen desenvolupant entre l'alumnat i els docents, la Conselleria d'Educació, Raquel Tamarit, va visitar el dilluns el centre acompanyada per l'alcalde, Vicent Grimalt; la regidora d'Educació, Melani Ivars.
El Sorts de la Mar compta amb un dels 25 projectes d'innovació creats a la Marina Alta, tots ells relacionats amb la sostenibilitat i la conscienciació ambiental, la inclusió educativa i la transformació dels patis en espais actius i coeducadores, la ràdio escolar, els hàbits de vida saludables i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.
Durant la seua estada en l'institut, els representants polítics van visitar les instal·lacions destinades a altres projectes com una ràdio, un espai de suport d'estudis entre l'alumnat més major i el més jove, el projecte de mediació entre alumnes i fòrums cinèfils i literaris; a més, han gaudit de l'actuació musical de l'alumnat.