El maquillatge fet art

  • El maquillaje hecho arte
  • El maquillaje hecho arte
  13/03/2022

L'art del maquillatge o el maquillatge fet art. Tant munta, munta tant. La creativitat és la generació o posada en relació d'idees originals i potencialment útils en qualsevol camp. Hi ha qui pinta un quadre, uns altres escriuen un poema o creen una escultura. Patricia Cabrera, de Benissa, ha triat el maquillatge per a expressar-se, per a plasmar en cossos amb vida el que porta dins. “No sé si seria capaç de pintar un llenç però, en tot cas, no és el mateix. He triat aquesta via perquè note que hi ha una interconnexió, una sinergia que m'inspira i trau el millor de mi”, assegura. En algunes de les seves creacions de body painting, és a dir, pintura corporal, ha experimentat sensacions que no esperava viure.

            Una miqueta d’això li ocorre amb els seus maquillatges de fantasia, en els quals la seva creativitat es manifesta en variades combinacions de colors, tonalitats, formes i figures. Ella mateixa fa de model i exposa les seves propostes a través de les xarxes socials, en Instagram. Patricia porta anys col·laborant amb la filà Corsàries i s'encarrega de pintar a totes les xiques abans d’eixir a la desfilada de gala dels moros i cristians. A aquesta faceta de fantasia i d'efectes especials uneix també el maquillatge social i són moltes les núvies que confien en ella per a lluir ben boniques el dia de les seves noces.

Ella es defineix com una freelance d'una vocació o passió convertida en professió. Porta ja 17 anys en aquest món gens fàcil i molt competitiu. Per això, segons apunta, “soc molt inquieta, des de nena, i m'agrada aprendre i experimentar de tot. Per això toque totes les tecles que el món del maquillatge t'ofereix”. Fa també maquillatge editorial per a anuncis de publicitat o de moda, perruqueria de plató i col·labora amb productores de vídeo i cinema de Pedreguer i de Benissa. I ha fet treballs de belly painting, pintures en les panxes de les dones embarassades. Les matrones consideren que és una teràpia alternativa sensorial molt positiva, tant per a la mamà com per al bebè. En dibuixar la panxeta, la mamà sent molt plaer, es relaxa i el seu bebè comença a moure's al compàs de les carícies del pinzell, connectant directament amb la seva mamà.

El seu somni és donar a conèixer el seu treball i que sone la flauta en forma d'un caçatalents que la introduisca en el món del cinema i el teatre. El maquillatge i la perruqueria són reconeguts i tenen el seu premi tant en els Goya com en els Óscars. Per alguna cosa serà, no? Patricia té clar que tindria moltes més opcions si estigués establerta a Madrid o Barcelona “però de moment, no pot ser perquè vull criar a la meva filla a Benissa”. Res a objectar i és una raó de molt de pes.

 

FER EL QUE LI AGRADA

 

Poca gent –o no molta, per generalitzar- pot dir que treballa en el que realment li agrada. Ella és una de les afortunades i té molt clar que “estic on vull estar i el meu món és aquest”. La seva és una història amb matisos que, afortunadament, li han portat pel camí correcte. Patricia va estudiar empresarials amb vista a guanyar-se la vida amb els números, com el seu pare. Però li agradava des de sempre dibuixar i l'alternativa era Belles arts. Una vegada acabada la carrera, va marxar a Irlanda per a aprendre anglès i allí va canviar la seva vida

Una companya li va obrir els ulls –sense adonar-se- i la va animar a fer realitat la seva vocació. Sense pensar-ho molt va posar rumb a Roma per a estudiar en el Studio 13, un centre especialitzat en maquillatge de cinema, teatre i televisió. “Vaig estar un any i, la veritat, m'omplia tant que vaig donar un gir total a la meva vida i em vaig dedicar de ple a això”. Ja no podia parar i necessitava més i més. La següent destinació va ser Barcelona, en el Sitck Art Studio, per a aprendre més sobre maquillatge de fantasia, moda i tècniques videogràfiques. Ha realitzat també cursos en línia amb gent experta dels Estats Units i està sempre atenta a les novetats i noves idees.

Una de les seves millors experiències, recorda, la va passar a Londres, en el Start Login Space. Allí va conèixer Don Lavigne, un dels seus referents en el món de les escultures i motlles que després es converteixen en personatges de cinema. Patricia va presentar en el curs a una de les seves creacions, FortuneTeler, l'Endevina, de la qual se sent més orgullosa.

Tots tenim dret a somiar i per què no pot acabar Patricia Cabrera com a cap de maquillatge en una pel·lícula o sèrie? Talent té. Temps al temps.

<<< Tornar a la portada