El millor oli valencià d’oliva verge extra ecològic és de Pedreguer

El mejor aceite valenciano de oliva virgen extra ecológico es de Pedreguer
  06/04/2022

El millor oli d’oliva verge extra ecològic es fa a Pedreguer, en concret al taller dels Tossuts dels Pouets, en plena Muntanya Gran. Així ho ha determinat la Escuela Superior del Aceite de Oliva en la sexta edició dels premis ESAO Awards que s’han lliurat aquest dimecres. L’altre oli de la Marina Alta guardonat ha estat l’Oligarum Oro Elixir de Vida, d’Oli de Xàbia, primer premi en la categoria internacional d’Innovació. El Tossut Dels Pouets Collita Primerenca està elaborat en verd i és d’extracció en gelat, amb característiques úniques de diferenciació i qualitat. El segon premi ha estat també per al mateix productor, el Verí Collita Primerenca by Tossut Agroecologia Sostenible, de la varietat alfafarenca.
    L’oliva que deriva en oli dels Tossuts es conrea en una finca que el seu productor, Héctor Carrió, ha habilitat i ampliat en els últims anys en la zona de la Ponderosa, a 400 metres d’altura. Prop de la mar i en un entorn rural mediterrani únic, i mitjançant recursos sostenibles, aquest enginyer agrònom ha aconseguit uns olis d’extraordinària qualitat que ara reconeix la Escuela Superior del Aceite de Oliva. 
    L’oli amb aroma natural a fum Oligarum Picante, d’Oli de Xàbia, figura també entre els finalistes a aquest premi.

<<< Tornar a la portada