El nou Raquel Payá tindrà piscina terapèutica, infermeria i una aula llar per a fomentar l'autonomia

  • El nuevo Raquel Payá tendrá piscina terapéutica, enfermería y un aula hogar para fomentar la autonomía
  • El nuevo Raquel Payá tendrá piscina terapéutica, enfermería y un aula hogar para fomentar la autonomía
  • El nuevo Raquel Payá tendrá piscina terapéutica, enfermería y un aula hogar para fomentar la autonomía
  • El nuevo Raquel Payá tendrá piscina terapéutica, enfermería y un aula hogar para fomentar la autonomía
  • El nuevo Raquel Payá tendrá piscina terapéutica, enfermería y un aula hogar para fomentar la autonomía
  28/11/2024
L'alumnat de restauració disposarà per primera vegada de cuina i menjador específics per a les pràctiques

El projecte recull les demandes de la comunitat educativa del centre, que confia en una millora de l'atenció i de l'atmosfera de treball

 

L'ajuntament anuncia que les obres començaran en 2025

 

El nou col·legi Raquel Payá està ja més prop de ser una realitat. L'Ajuntament de Dénia i la direcció del centre han presentat el projecte de les noves instal·lacions, que contempla la construcció d'un edifici de 3.400 metres quadrats en una parcel·la pròxima al Camí de la Bota que inclou els terrenys dels vivers municipals. Després d'anys “d'espera i de desesperació”, i de recórrer un camí llarg “entre barracons i burocràcia”, ha remarcat la regidora d'Educació, Melani Ivars, l'inici de les obres sembla estar més a prop que mai. El projecte recull les demandes de la comunitat educativa i inclou, entre altres dependències, una piscina terapèutica, una aula llar per al foment de l'autonomia, infermeria i cuina i menjador específics per a l'alumnat de formació professional d'hostaleria, inexistents fins ara. L'actuació es traurà a licitació en breu i es preveu que els treballs puguen començar en uns cinc mesos, entrat ja 2025.

Les modificacions realitzades en el projecte per a adaptar-lo a les necessitats del centre han suposat un increment del pressupost, que ascendeix a 8 milions d'euros i que, com ja es va anunciar en el seu moment, serà assumit per la Conselleria d'Educació. Es tracta, com han recordat els representants municipals, d'un centre únic per a tota la comarca “que no necessita pegats” sinó espais que responguin a les seves necessitats reals, que no podien ser ateses de manera adequada en unes instal·lacions que daten de 1987 i sobre les quals únicament s'han fet tasques de manteniment.

La regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, ha anunciat que el termini d'execució de les obres serà d'un poc més d'un any. Es destinaran 1.400 m² a espais comuns, com les aules de psicomotricitat, piscina terapèutica, educació física, rehabilitació, infermeria, el menjador o la sala d'usos múltiples. L'espai docent destinat a les aules ocuparà 1.100 m², en els quals s'inclouen les sales de logopèdia i de música -que s'impartia fins ara sense tenir una aula específica-, així com l'aula blanca i l'aula negra per a estimulació multisensorial.

Les dependències per a les pràctiques de la FP de restauració ocuparan uns 300 metres quadrats. Fins ara la formació s'impartia en aules no adaptades per a aquestes funcions i fent ús, per exemple, d'una placa d'inducció en el cas del taller de cuina, ha precisat el director del Raquel Payá, Miquel Ivars.

El nou edifici tindrà també una aula llar amb salonet, cuina i dormitori per a aprendre a viure de manera autònoma. Els despatxos i la biblioteca aniran en la primera planta i s'habilitarà un gran porxe o espai exterior cobert de 600 m².

El director del centre ha explicat que no s'habilitaran pistes esportives a l'ús sinó un espai adaptat als jocs i esports que practica l'alumnat, “perquè aquí quan pensem una activitat ha d'estar adaptada per a tots”. L'hort escolar ocuparà 96 m² i no es descarta l'habilitació d'altres espais d'arbratge o per a teràpies amb animals.

En el col·legi s'instal·larà energia solar -la intenció és que puga arribar a ser autònom- i s'habilitarà un accés per a l'autobús del transport escolar. Totes les aules tindran sortida a l'exterior.

Miquel Ivars ha subratllat que per primera vegada els usuaris han pogut donar la seua opinió sobre com havia de ser el centre i aportar el seu granet d’arena. Ho han fet adaptant a les seves necessitats idees d'altres centres d'educació especial europeus. La comunitat educativa confia que amb el nou col·legi no sols millorarà l'atenció sinó també l'atmosfera de treball. I per descomptat, es dirà adeu a les barreres arquitectòniques.

<<< Tornar a la portada