El Náutico de Jávea obté el premi Juan Antonio Samaranch de la Fundació Ecomar 

El Náutico de Jávea obtiene el premio Juan Antonio Samaranch de la Fundación Ecomar 
  21/07/2022
El guardó reconeix l'aposta del Club per la conscienciació entre els més joves del respecte al medi marí  El premi és una medalla commemorativa i numerada realitzada per la Fundació Samaranch en el centenari del naixement d'aquesta figura clau en l'esport espanyol

El Club Náutico Jávea ha rebut el premi Juan Antonio Samaranch que concedeix la Fundació Ecomar i la Fundació Juan Antonio Samaranch, i que reconeix a aquelles entitats esportives pel seu treball amb els més joves en l'educació i conscienciació sobre la importància del respecte al medi marí. El gerent del CN Jávea, Luis Nogueroles, va ser l'encarregat de recollir el guardó de mans del president de la Fundació, Juan Antonio Samaranch, i la presidenta de la Fundació Ecomar, Theresa Zabell. El guardó consisteix en una medalla que va realitzar la Fundació Juan Antonio Samaranch amb motiu del centenari del naixement d'aquest prohom de l'esport espanyol, que va aconseguir entre altres coses, que els Jocs Olímpics del 92 se celebraren al nostre país. El premi és exclusiu per als centres Grímpola Ecomar i serà únic. En el cas del rebut pel CN Jávea constitueix la medalla número set d'aqueixa sèrie. 

    El gerent va assenyalar que és un honor per al nostre club “ser el primer a rebre'l” i per haver-lo fet en nom de la Fundació Juan Antonio Samaranch. Així mateix, va destacar que el guardó és “per als col·legis i escolars de Xàbia que tots els anys visiten les nostres instal·lacions per a acostar-se a conéixer els esports de la mar, coordinades pel nostre director esportiu, Javier Momparler”. En aquestes visites fan “un excel·lent treball de concienciació per la cura del medi marí i és una de les raons de ser del nostre club, els esports de la mar així com el respecte a tot el nostre entorn”. 
    Finalment, Nogueroles va remarcar el paper de la Fundació Ecomar per a aconseguir aquests objectius amb el seu treball a través del projecte de la Grímpola d'Ecomar, del qual forma part el CN Jávea des de fa anys. 
    Mentrestant, el president, Arturo Miquel, va recordar que des de fa molts anys el club està treballant en la conscienciació pel medi ambient i col·labora amb diverses entitats així com amb l'Ajuntament i els col·legis. Però principalment amb la Fundació Ecomar que presideix Theresa Zabell, “una de les nostres esportistes més reconegudes, i doble medalla olímpica i tot un exemple per als xiquets”. Miquel va assegurar que la Zabell i el seu equip realitzen una gran labor a través dels diferents programes que tenen en marxa, que el nostre club té arrelats en tots els cursos i activitats que es realitzen al llarg de l'any. 
    Així mateix, el president va recordar que aquest reconeixement arriba en un moment molt important per al CN Jávea “que demostra el treball que hem realitzat en l'esportiu i en el social”, ja que “aconseguim la pròrroga de la nostra concessió amb unes importants inversions en qualitat ambiental i ara aquest guardó és un reconeixement d'aquest treball”. “Estem molt orgullosos d'haver sigut la primera entitat esportiva d'haver sigut la primera entitat esportiva d'Espanya i Portugal a rebre-ho”, va concloure.

<<< Tornar a la portada