El Pego Club de Futbol estrena la nova gespa artificial del Cervantes amb un retard de tres anys des d’aprovació del projecte
El camp de futbol Cervantes de Pego ha estrenat nou terreny de joc de gespa artificials aquest divendres amb els encontres dels pre-benjamins i els benjamins del Pego C. F.
La inauguració ha comptat amb la presència de l’alcalde, Enrique Moll, i del regidor d’Esports, Raúl Tamarit, els quals, junt al president del club usuari, Juan Fran Frau, s’han congratulat de que les diferents categories de l’escola i els equips sènior del club roget puguen disposar d’un terreny en condicions després de més de tres anys d’espera des de que el finançament de 175.000 euros va ser aprovat per la Diputació d’Alacant.
“Hem aconseguit que finalment haja estat una realitat el projecte que en el seu dia vam redactar conjuntament la Regidoria d’Esports i la d’Urbanisme per a presentar a la convocatòria de la Diputació per a canviar els terrenys de joc de més de deu anys, però aquesta funciona com funciona, pel que cal agrair econòmicament la subvenció però també fer constar que l’espera ha estat molt llarga i executar el projecte una vegada començada la temporada ha comportat el trastorn d’haver de desplaçar a més de dos-cents xiquets al camp del Pujol amb el que per sort comptem”, ha apuntat el regidor d’Esports.
TRASLLAT AL CAMP DEL PUJOL I RESEMBRA
La mesura, segons incideix, ha comportat un important desgast de la gespa natural del camp substitut a causa de l’ús intensiu tant en partits com en entrenaments dels catorze equips que tractarà de ser pal·liat per part de l’Ajuntament en les pròximes setmanes amb una resembra.
En eixa dinàmica, ha reclamat de la corporació provincial més celeritat a l’hora d’adjudicar eixe tipus de projectes, encara que ha tingut un reconeixement cap a l’empresa que ho ha portat a cap en a penes quatre setmanes quan tenien un termini de tres mesos per ha habilitar-ho.
Per la seua banda, l’alcalde ha fet pública la satisfacció de l’equip de govern per tornar a comptar en condicions amb la principal infraestructura esportiva del municipi pel que fa a número d’usuaris. “Normalment aquest tipus de camps tenen una vida útil de 10 o 12 anys, i ací se’ns han tingut que anar a vora díhuit per la demora, ja que quan es va complir eixe termini des de l’Ajuntament es vam posar mans a l’obra per a elaborar el pertinent projecte”. Moll ha volgut desmentir expressament que comptar amb un tipus de material que ha estat qüestionat des d’Europa puga portar problemes mediambientals a la llarga, ja que, segons ha matisat, “la normativa marca que a partir de 2031 no es podran fer este tipus de camps, però això no vol dir que es tinguen que retirar els ja fets”. En això ha remarcat que “vist el vist amb el que ha passat en el camp de El Pujol en les últimes setmanes, el que ha quedat demostrat es que mantenir un terreny de joc de gespa natural per a l’ús de tanta gent es pràcticament inviable”.
Un i altre han fet una crida als usuaris del camp per a fer un ús racional de les instal·lacions per tal de gaudir d’una infraestructura que hagués estat impensable per a les generacions precedents d’esportistes.