El Sant Vicent de Benidoleig supera amb nota la reordenació de l’accés a la Cova de les Calaveres

  • El Sant Vicent de Benidoleig supera amb nota la reordenació de l’accés a la Cova de les Calaveres
  • El Sant Vicent de Benidoleig supera amb nota la reordenació de l’accés a la Cova de les Calaveres
  08/04/2024

La incògnita que generava aper a la celebració del porrat de Sant Vicent benidolejà –evolucionat cap a una fireta d primavera- la reordenació dels accessos a la Cova de les Calaveres operativa des dels últims mesos de l’any passat, ha estat superada amb nota mitjançant el dispositiu de seguretat muntant des de l’Ajuntament amb la col·laboració de Protecció Civil.

        Així. els efectius d’aquest últim cos han anat ordenant l’estacionament dels vehicles de les dos jornades que ha abastat l’esdeveniment en l’espai habilitat en les setmanes precedents per a pal·liar la teoria reducció de places que ha generat la remodelació de l’entorn finançada des de la Diputació Provincial en ares a donar-lo d’una major seguretat. Tot això ha estat la prova del nou per a comprovar les autèntiques possibilitats per a fer de la històrica gruta un lloc més accessible i sostenible de cara als milers de visitants que rep la gruta en les diferents estacions de l’any.

 

MANTENIR VIVA L’ESSÈNCIA DEL TANCAMENT DE LES FESTES PASQÜERES

 

        Pel que fa a la fireta en si destacar que ha aconseguit mantenir viva una any més l’essència del porrat que acomiada les pasqües a la comarca, animada pels diferents estils de música que han aportat Rumbados, la Muixeranga de la Marina Alta i, sobre tot Somnis, el dia de la festivitat amb ranxeres, boleros i altres peces ballables. Peces a les que s’ha sumat puntualment com a espontani el veterà vocalista de “Los Astros”, Tonico Miralles, per a transportar als centenars de visitants al indret als anys d’esplendor de la festa, malgrat que les paradetes de dàtils, cacauets, tramussos i altres llepolies han estat obligadament substituïdes en els últims anys per altres productes més cridaners com artesania, llibres i joguets que permeten a la tradició sobreviure.

L’activitat, organitzada per l’Ajuntament de Benidoleig, ha barrejat la visita a un del principals reclams turístics de l’interior de la Marina Alta, amb els tallers i la gastronomia disposada per la comissió de festes 2024 per tal de recaptar fons per les festes patronals que la població dedica a Santa Bàrbara a principis d’agost. Els representants municipals han mostrat la seua satisfacció per ambdós extrems que formen part de l’aposta per la promoció d’aquest monument natural com atractiu turístic-cultural de referència.

 

<<< Tornar a la portada