El Verger commemora el Dia de la Dona amb la segona part de la performance per eradicar la pràctica social del piropo
L’Ajuntament desplega una intervenció plàstica reivindicativa a la Casa de la Cultura
La dona culta Verger amb igualtat creix forta és el lema que ha quedat col·locat a la façana oest de la Casa de la Cultura d'El Verger per a commemorar el 8 M, amb la segona part de la performance que el Dia Internacional Contra la Violència de gènere instava a dur a terme una reflexió sobre la pràctica social del piropo.
Aquesta intervenció urbana, ha estat dissenyada també per l'artista Vero McClain qui ha llançat un vídeo per explicar que la ratllada de treballadora obeeix al fet que les mares com a tals constitueixen el primer referent educatiu dels fills i per això són les que major marca deixen en el desenvolupament cognitiu d'aquests. "És fonamental que sigueu conscients que amb la vostra manera de pensar sou la base dels valors a transmetre a les futures generacions per construir una societat on es tracti igual a les persones amb independència de la seva raça, gènere, edat o religió", ha ressaltat .
Per McClain "basar una societat únicament en els valors i drets laborals on les dones siguin referents pels seus èxits és convertir-les en instruments de producció on no té valor funcional per a l'evolució social l'empatia que ens caracteritza com a persones humanes i ens diferencia d'altres éssers vius ". En això ha reivindicat una actualització dels valors i ha remesos les conclusions a diferents experts com a psicòlegs de família o sexòlegs perquè les preguntes formulades al voltant del tema puguin ser contestades i es generi un debat virtual.
Dit fòrum ha estat impulsat pel posicionament via audiovisual dels responsables de les regidories d'Igualtat, Educació i Cultura, que han organitzat conjuntament la celebració de l'efemèride. D'aquesta forma la regidora d'Igualtat, Marisol Blanco, destaca que "és evident que les desigualtats per raó de gènere i sexe encara no estan resoltes, i per això el 8 de març no ha de ser només un dia de reivindicació".
Per la seva banda, la regidora d'Educació, Inma Pericàs, "des de la meva experiència com a dona i com a mare, veig importantíssim treballar des de casa la matèria tant perquè tant el pare com la mare com la família en general són un referent per als nostres petits". Pericás ha incidit més en les càpsules educacions on xerrades amb gent experta en la matèria debatrà diferents aspectes de la perspectiva de gènere.
Aquest últim aspecte ha estat també subratllat pel regidor de Cultura, Miguel Pou, com a segona part de l'estratègia reflexiva iniciada amb l'acció artística de Vero McClain. Per Pou "tot i que vivim en un moment conjuntural de pandèmia els problemes que teníem abans encara persisteixen i en el cas de la dona no ho és menys perquè segueix sent assetjada als carrers quan un desconegut la piropeja, la bretxa salarial és evident i el sostre de vidre el pateixen moltes dones encara que sembli invisible ". En això ha mostrat la seva confiança que el missatge que les dones segueixen sent un factor de risc sense fonament que ha d'acabar convidi a tots a fer una reflexió sobre la permanència de la societat patriarcal o triar un camí millor per a tothom.