Especialistes de HLA San Carlos recomanen revisions cardiològiques infantils per a previndre problemes

Especialistas de HLA San Carlos recomiendan revisiones cardiológicas infantiles para prevenir problemas 
  24/05/2021


Revisions mèdiques infantils per a detectar cardiopaties congènites que es toleren bé gràcies a l'edat del pacient

La incidència d'aquests problemes en xiquets és baixa, però poden existir problemes congènits que en el futur siguen greus


Els cardiòlegs de l'Hospital HLA San Carlos de Dénia recomanen les revisions mèdiques esportives als xiquets que practiquen esport habitualment per a evitar el risc que el menor puga patir una mort sobtada. “La incidència de problemes coronaris en xiquets és molt baixa, encara que poden existir cardiopaties congènites, no detectades, que es toleren bé per l'edat però que, si no s'identifiquen en la infància, poden sobrecarregar el cor i provocar símptomes clínics massa tard”, assegura la Dra. Ana Rodríguez Argüeso, cardiòloga del centre denier.

Els símptomes més comuns que han d'instar una revisió mèdica cardíaca són qualsevol anormalitat com a marejos, sensació de falta d'aire, coloració blavosa dels llavis, visió borrosa, fatiga extrema, síncope, etc.

Igual que altres revisions mèdiques de rutina, com les proves d'audició, oftalmològiques, de la trepitjada, vacunes, etc., el cor és l'òrgan motor del cos i ha de ser revisat de manera rutinària siga com siga l'edat que tinguem.

Existeixen molts tipus de defectes cardíacs congènits, com per exemple orificis en el cor, obstruccions del flux sanguini, vasos sanguinis anormals, anomalies de la vàlvula cardíaca, un cor que no es va desenvolupar per complet, etc.

Tampoc hem d'oblidar els riscos cardiovasculars que s'inicien en la infantesa, advertits per la Societat Espanyola de Cardiologia en el seu últim informe de 2020 ‘Risc cardiovascular des de la infància’. Els especialistes proposen diverses mesures per a cuidar de la salut cardiovascular dels futurs adults: una hora diària més d'activitat física a la setmana en educació infantil i primària, l'aposta per centres escolars multiesport, activitats esportives tutelades en festius i període vacacional, millores en la gestió i la qualitat de l'oferta alimentària en els menjadors escolars i en les llars, substituir els continguts actuals de les màquines de “vending” per altres amb aliments saludables (aigua, fruita sencera o lactis sense sucre) i la creació d'un segell de qualitat per a centres escolars que complisquen amb una sèrie de criteris a monitorar.

 

<<< Tornar a la portada