Especialistes de l'Hospital de Dénia i de Molina es reuneixen per a formar-se en ablació de miomas per radiofreqüència

  • Especialistas del Hospital de Dénia y de Molina se reúnen para formarse en ablación de miomas por radiofrecuencia
  • Especialistas del Hospital de Dénia y de Molina se reúnen para formarse en ablación de miomas por radiofrecuencia
  20/06/2023

L'ablació transvaginal per radiofreqüència dels fibromes uterins és ràpida, fàcil, predictible, segura, econòmica i assegura a la pacient millora qualitat de vida, la conservació del seu úter, fertilitat i mínim risc quirúrgic

L'Hospital de Dénia i el de Molina, tots dos del Grup sanitari Ribera, s'han donat cita cita recentment en una formació pràctica sobre ablació de miomas per radiofreqüència; una tècnica ràpida, segura i fàcil per a millorar la qualitat de vida dels pacients. És la segona ocasió que s'organitza aquesta formació en la qual participen els equips de tots dos centres hospitalaris. “Fa uns mesos els companys de Dénia es van desplaçar al Molina de Segura per a realitzar una primera aproximació a la tècnica. Ara, hem anat nosaltres per a perfeccionar-la”, ha explicat la Dra. Esperanza Gadea, Cap de Ginecologia de Ribera Hospital de Molina i especialista en la tècnica.

L'ablació transvaginal per radiofreqüència és una tècnica que està permetent ajudar a moltes dones, ja que aproximadament el 70% desenvolupen miomas, la màxima incidència del qual es produeix a partir dels 50 anys i, encara que normalment són asimptomàtics, en un 25% dels casos poden arribar a provocar sagnat, pressió pelviana, dolor i esterilitat o avortaments.

Els miomas són tumors benignes – el seu grau de malignización és inferior a l'1% – que s'originen en el teixit muscular de l'úter. El seu tractament mitjançant l'ablació per radiofreqüència és una alternativa a la cirurgia i és mínimament invasiva, ja que actua directament a l'interior del mioma, termocoagulando el teixit a través d'una fina agulla que emet en la seua punta radiofreqüència, sempre de manera controlada, en el mioma i sense danyar la resta d'úter. D'aquesta manera, el mioma disminueix la seua grandària i també la seua simptomatologia.

A més, a l'ésser una tècnica no quirúrgica, no danya l'endometri, la qual cosa és molt positiu per a la reproducció de la dona, evitant cesàries posteriors. Així mateix, s'evita el quiròfan i les complicacions i temps d'estada posterior.

L'ablació transvaginal per radiofreqüència dels fibromes uterins és ràpida, fàcil, predictible, segura, econòmica i assegura a la pacient millora qualitat de vida, la conservació del seu úter, fertilitat i mínim risc quirúrgic.

 

 

<<< Tornar a la portada