Exposició fotogràfica, ponències, fira de luthiers i concerts coronen l’Aplec de la FVDiT a El Verger

  • Exposició fotogràfica, ponències, fira de luthiers i concerts coronen l’Aplec de la FVDiT a El Verger
  • Exposició fotogràfica, ponències, fira de luthiers i concerts coronen l’Aplec de la FVDiT a El Verger
  25/03/2023

Vora set-cents dolçainers i tabaleters de tota la geografia valenciana, emmarcats en una cinquantena de colles, s’han congregat en el XXIV Aplec que la FVDiT ha portat a El Verger de la mà de les colles Tocant i rodant, l’Esclat i la Colleta de l’Espai de Música Jove, amb el suport de l’Ajuntament.

        L’esdeveniment, que ha tingut com a aperitiu, el concert  presentació del disc “Aprendre” de la colla Tocant i Rodant i el Quintet de Metalls al Vent a la Casa de Cultura, ha estat marcat per l’entusiasme que han manifestat els participants des de la recepció i la cercavila matinera a l’antiga que han protagonitzat. Aquesta ha donat pas a la inauguració de l’exposició fotogràfica “La dolçaina i el tabal a El Verger, del passat al present” a la Torre dels Ducs de Medinaceli que ha posat la nota emotiva al evocar el respectius aniversaris de les colles vergerines organitzadores.

        La part formativa ha arribat amb la conferència que ha protagonitzat Fermí Pardo i Marc Peña sobre “La jota valenciana a la tradició de la dolçaina i el tabal” i la taula rodona “Passat, present i futur de la composició musical per a colles de dolçaina i percussió” a càrrec de Antonio de la Asunción, Juan Carlos Sempere i Mario Roig, moderada per Jaume Buigues.

VORA SET-CENTS DOLÇAINERS I TABALETERS

        Tot això ha desembocat en el concert- vermut amb el grup Blat a la plaça Major, la inauguració de la Fira de luthiers i l’actuació de tots els participants en la plaça de l’Ajuntament per a interpretar conjuntament les peces “Jaume Doménech, el fuster”, “Lluís el Moll” i “la dansà d’El Verger” en el que ha estat l’acte central de la jornada. Aquesta ha agafat un caràcter més relaxat amb el ball-folk amb Urbàlia Rurana, el sopar de les colles participants i el concert cloenda protagonitzat per Fricativa Sonora, Xavi Sarrià i DJ Trapella. 

        L’alcalde, Juan Chover, s’ha congratulat de que el municipi haja acollit amb èxit a tan gran allau de gent al voltant d’un esdeveniment cultural d’eixe calibre. “Des de l’Ajuntament hem tractat de posar tots els recursos disponibles per a que l’esforç de les colles vergerines en l’organització es traduira en l’èxit que finalment ha sigut, per lo que n’hi ha que agrair a Tocant i rodant, la Colla l’Esclat i la Colleta de l’Espai de Música Jove la implicació dels seus integrants i a la Federació Valenciana de Dolçaines i Tabals la confiança atorgada”

 

 

<<< Tornar a la portada