Joves exercint de joves en una casa del segle XVI

  • Jóvenes ejerciendo de jóvenes en una casa del siglo XVI
  • Jóvenes ejerciendo de jóvenes en una casa del siglo XVI
  12/03/2022

Els joves de Benissa, a partir dels 12 anys, tenen des d'ahir divendres un nou lloc de trobada. El Casal Jove s'ha traslladat a l’Antiga Casa del Delme i Quarter Vell, dels segles XVI-XVII, tal com resa el cartell de l'entrada. Un immoble amb molts anys d'història -i molt a contar, que fa uns anys va ser restaurat i adaptat a la gent jove per la Fundació Avargues com a Casa del Sol i la Lluna. Unes instal·lacions que portaven anys tancades i barrades i ara ha obert de nou les portes com a centre juvenil, sobretot de cara als caps de setmana.

L'essència és la mateixa, és a dir, oferir un espai de reunió i de trobada on xerrar, jugar al futbolí al pin pon o als videojocs, realitzar tallers o, simplement, compartir una hamburguesa o una mica de menjar fred –que podran escalfar- amb els amics. Prohibit l'alcohol perquè hi ha altres alternatives per a divertir-se i passar una bona estona. La discoteca, de moment, no estarà operativa perquè, segons indica la regidora de Joventut, Lorena Ivars, “esperarem que acabe del tot la pandèmia i, després, ja veurem. En tot cas, serà un lloc controlat i saludable”.

L'alcalde, Arturo Poquet, apunta que “necessitàvem d'un lloc com aquest per a donar una alternativa d'oci als més joves”. L'edifici ha estat cedit per la Fundació Avargues, amb un contracte de 4 anys prorrogable. L'Ajuntament de Benissa es farà càrrec de les despeses corrents –llum, aigua, ascensor, etc.- i la quantia pressupostada és de 1.000 euros al mes, “ateses les factures que es pagaven quan estava obert”, adverteix Poquet.

Un dinamitzador juvenil s'encarregarà de treure tot el rendiment al nou Casal Jove. A més, les dependències de Joventut i de Promoció i Normalització Lingüística han estrenat també nova seu.

<<< Tornar a la portada