La cuina de la Marina Alta s'uneix a l'ONG del xef José Andrés per a repartir milers de racions de menjar entre els afectats per la DANA

La cocina de la Marina Alta se une a la ONG del chef José Andrés para repartir miles raciones de comida entre los afectados por la Dana
  06/11/2024

La cuina de la Marina Alta s'arromanga aquesta setmana en la causa solidària que atrapa tots els valencians: la col·laboració amb els afectats per la DANA. Cuiners i xefs de la comarca han estat aquests dies a l'obrador que Cala Bandida posa a disposició a Gata i que ha cedit per a la causa, per a preparar milers de racions de menjar que es distribueixen a les zones afectades, dins de la campanya de l'ONG World Central Kitchen, que dirigeix el xef asturià José Andrés.

Des de diumenge, l'obrador és un formiguer de cuiners i voluntaris (més de 200 persones) que generen un gran moviment, moguts per l’entusiasme i l’interès amb què es bolquen cadascun d'ells en la causa solidària. L'ambient és colpidor.

Els xefs Borja Susilla i Sergio Box, de Xàbia, juntament amb Evarist Miralles, de Pego, i César Marquiegui, d'Altea, són algunes de les cares conegudes al capdavant de les tasques organitzatives. Però darrere hi ha un grup de professionals i voluntaris que s’esforcen per superar les més de 3.000 racions diàries de menjar, que serveixen de manera individual.

Tampoc els ha faltat el suport d'altres col·laboradors que han contribuït amb l'aportació de productes alimentaris. Entre ells, en primer lloc, l'Ajuntament de Gata, que va fer una campanya de recollida fa uns dies i que va lliurar directament a l'obrador.

En general es prepara menjar variat i calent: estofat de vedella, fesols amb verdures, arròs a banda, pastes, han sigut alguns dels plats que s'han preparat al llarg de la setmana. Les principals destinacions d’aquestes racions han sigut Paiporta i Algemesí, distribuïdes a través de l'estructura creada per la World Central Kitchen.

QUIQUE DACOSTA TAMBÉ CONTRIBUEIX

L’equip de Quique Dacosta, amb els seus restaurants a Dénia i València, també s’ha bolcat en la preparació de plats i racions que es distribueixen a l’àrea afectada, a través de la mateixa organització. Alberto Talavera, responsable de màrqueting de Quique Dacosta, ha assenyalat que el xef, amb tres estrelles Michelin, s’ha implicat amb tot el seu equip des del primer dia en col·laborar. A pesar de la duresa de la situació, Talavera, que col·labora des de la zona inundada, ha indicat en unes declaracions que “em quede amb la solidaritat de la gent”.

Fotos

La cocina de la Marina Alta se une a la ONG del chef José Andrés para repartir miles raciones de comida entre los afectados por la Dana
La cocina de la Marina Alta se une a la ONG del chef José Andrés para repartir miles raciones de comida entre los afectados por la Dana
La cocina de la Marina Alta se une a la ONG del chef José Andrés para repartir miles raciones de comida entre los afectados por la Dana
La cocina de la Marina Alta se une a la ONG del chef José Andrés para repartir miles raciones de comida entre los afectados por la Dana
La cocina de la Marina Alta se une a la ONG del chef José Andrés para repartir miles raciones de comida entre los afectados por la Dana
La cocina de la Marina Alta se une a la ONG del chef José Andrés para repartir miles raciones de comida entre los afectados por la Dana
La cocina de la Marina Alta se une a la ONG del chef José Andrés para repartir miles raciones de comida entre los afectados por la Dana
La cocina de la Marina Alta se une a la ONG del chef José Andrés para repartir miles raciones de comida entre los afectados por la Dana
La cocina de la Marina Alta se une a la ONG del chef José Andrés para repartir miles raciones de comida entre los afectados por la Dana
La cocina de la Marina Alta se une a la ONG del chef José Andrés para repartir miles raciones de comida entre los afectados por la Dana
La cocina de la Marina Alta se une a la ONG del chef José Andrés para repartir miles raciones de comida entre los afectados por la Dana
La cocina de la Marina Alta se une a la ONG del chef José Andrés para repartir miles raciones de comida entre los afectados por la Dana
La cocina de la Marina Alta se une a la ONG del chef José Andrés para repartir miles raciones de comida entre los afectados por la Dana
La cocina de la Marina Alta se une a la ONG del chef José Andrés para repartir miles raciones de comida entre los afectados por la Dana
<<< Tornar a la portada