La dessaladora de Dénia comença a utilitzar la matèria orgànica de les aigües residuals com a font d'energia

La desaladora de Dénia empieza a utilizar la materia orgánica de las aguas residuales como fuente de energía
  12/05/2021

 

El procés es realitza sense aportació externa d'electricitat

 

Aqualia, en col·laboració amb l'institut IMDEA Aigua, ha desenvolupat una tecnologia que permet la dessalació sense aportació externa d'electricitat, utilitzant la matèria orgànica d'aigües residuals com a font d'energia. La planta dessaladora de Dénia és una de les dues instal·lacions de l'empresa on s'han implantat els primers prototips. 

Amb una capacitat de 3.500 litres/dia, la tecnologia està basada en la cèl·lula microbiana de dessalació. L'any passat, Aqualia va aconseguir la patent europea i ara també té la d'Estats Units. A més, va obtindre tres noves patents europees fruit dels seus projectes d'investigació amb quatre universitats espanyoles. Amb aquests nous registres, ja té catorze, que estan enfocades a repensar fórmules i solucions per a la gestió eficient dels recursos hídrics, posant el focus en la circularitat del cicle integral de l'aigua. 

El director d'Innovació i Tecnologia d'Aqualia, Frank Rogalla, ha explicat que “tots els processos desenvolupats aborden els reptes del tractament sostenible de les aigües residuals i la conversió de depuradores en biofactorías”. Afirma que la companyia contribueix activament a lluitar contra l'emergència climàtica “integrant línies d'investigació per a recuperar materials dels residus i convertir-los en subproductes que puguen tindre una nova vida”.

 

 

<<< Tornar a la portada